18 січня 2017 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Опубліковано 19 січня 2017, о 10:14
Проект порядку денного засідання:

І. Питання, що розглядаються Комітетом в порядку контролю:

1. Інформація Рахункової палати України щодо результатів аудиту проекту «Модернізація соціальної підтримки населення України», що підтримується коштами Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

2. Проблеми забезпечення соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей та шляхи їх вирішення.

 ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій (р.№ 4608, Кабінет Міністрів України).

4. Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення галузевої мінімальної заробітної плати та підвищення розміру галузевої мінімальної заробітної плати для робітників (працівників) в окремих експортних галузях промисловості України (р. № 5158 н.д. Д.Добродомов та ін.).

5. Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення пені у разі невиплати заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої встановленої законом виплати або її затримки (р. № 5315 н.д. О.Вілкул та ін.).

6. Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо встановлення справедливого порядку сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (р.№ 5408, н.д. Ю.Шухевич).

7. Проект Постанови про заслуховування інформації Кабінету Міністрів України про реальний стан сфери соціального захисту населення та заходи з подолання соціальної кризи (р.№ 5338, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод).

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо пенсійного забезпечення працівників міліції) (р.№4332 доопр., н.д. В.Пинзеник та ін.).

9. Проект Закону про внесення зміни до статті 2-1 Кодексу законів про працю України щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу (р.№ 4070, н.д.О. Ляшко, В.Рабінович).

10. Про розгляд звернення народного депутата України Л.Денісової щодо відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань реорганізації фондів соціального страхування та їх державної реєстрації (р.№ 5203).

 ІІI. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

11. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України" щодо регулювання окремих питань, пов'язаних із наданням відпустки для догляду за дитиною (р.№ 4848, н.д. В.Карпунцов, С.Драюк, О.Дроздик та ін.).

12. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безпечних і здорових умов праці (р.№ 4992, н.д. К.Усов).

 IV. Інші питання:

13. Проект Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за період роботи п’ятої сесії Верховної Ради України VIІI скликання.

14. Проект Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на лютий - липень 2017 року (шоста сесія Верховної Ради України восьмого скликання).

15. Проект Пропозицій до проекту порядку денного шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

16. Про розгляд звернення народного депутата України Шухевича Ю.Р. щодо проведення парламентських слухань на тему: «Пенсійна реформа в Україні: шляхи подолання проблеми пенсійної несправедливості».


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку