29 листопада 2019 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Опубліковано 29 листопада 2019, о 11:16

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

 

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 о 15 год. 00 хв.)

 

29 листопада 2019 року

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення" (реєстр. № 0972)

 

Про попередній розгляд законопроектів (щодо включення до порядку денного другої сесії)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (реєстр. № 2494, Кабінет Міністрів України)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо перерахунку пенсій державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та іншим) (реєстр. № 2257, н.д. Шенцев Д.О., Шпенов Д.Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та журналістам (реєстр. № 2257-1, н. д. Королевська Н.Ю., Солод Ю.В.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (реєстр. № 2277, н.д. Третьякова Г.М., Струневич В.О. та ін.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" щодо пільг на оплату житлово-комунальних послуг (реєстр. № 2323, н.д. Плачкова Т.М.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України (реєстр. № 2325, н.д. Бардіна М.О.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку визначення репрезентативності організацій профспілок та роботодавців в органах соціального діалогу (р. № 2332, н.д. Третьякова Г.М., Струневич В.О. та ін.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо надання статусу учасника бойових дій медичним працівникам (реєстр. № 2341, н.д. Василевська-Смаглюк О.М.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон (реєстр. № 2365, н.д. Третьякова Г.М., Струневич В.О. та ін.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном та протидії торгівлі людьми (реєстр. № 2365-1, н.д. Королевська Н.Ю., Солод Ю.В.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій (реєстр. № 2380 н.д.Василевська-Смаглюк О.М.)

Розгляд законопроектів в першому читанні:

Проект Закону про внесення зміни до статті 13 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни (реєстр. № 1198, н.д. Фріз І.В., Ар’єв В.І. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію (реєстр. № 2083 доопрацьований, н.д. Третьякова Г.М., Цимбалюк М.М., Королевська Н.Ю. та інші)

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для громадян, які проживають в гірських та високогірних населених пунктах (реєстр. № 2003, н.д. А.Шкрум та інші)

Проект Закону України про внесення змін до законів України щодо стимулювання економічного розвитку та забезпечення соціальної стабільності гірських та високогірних населених пунктів (реєстр. № 2003-1, н.д. А.Лопушанський, М.Княжицький)

Проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо підвищення розмірів допомоги військовослужбовцям, військовозобов’язаним, резервістам та членів їх сімей (реєстр. № 2016, н.д. Цимбалюк М.М., Волинець М.Я. та ін.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціальних гарантій дітей та сімей з дітьми (реєстр. № 2085 н.д. Королевська Н.Ю., Бойко Ю.А. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи) (реєстр. № 2278, н.д. Третьякова Г.М., Струневич В.О. та ін.)

Проект Закону про внесення зміни до статті 167 Податкового кодексу України щодо змінення ставки податку на доходи фізичних осіб для певних категорій працівників (реєстр. № 2291, н.д. Тимошенко Ю.В. та інші)

Проект Закону про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо щомісячної адресної допомоги (реєстр. № 2297, н. д. Королевська Н.Ю., Солод Ю.В.)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов діяльності для підприємств та організацій, які засновані громадськими об'єднаннями осіб з інвалідністю (реєстр. № 2439, н.д. Діденко Ю.О. та інші)

Інші питання

Про попередній розгляд розробленого Міністерством соціальної політики України проекту Закону України «Про внесення змін до пункту 6 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»

Щодо ефективності використання коштів за бюджетною програмою КПКВ 2507020 «Фінансова підтримка громадських об’єднань осіб з інвалідністю, які мають статус всеукраїнських», головним розпорядником якої визначено Міністерство соціальної політики України

Про призначення голови робочої групи з напрацювання пропозицій щодо врегулювання проблем, пов’язаних із заборгованістю зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Про погодження призначення позаштатних консультантів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Про погодження призначення на посаду головного консультанта секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Рибчинської Л.В.

Про затвердження складу Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку