21 лютого 2020 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Опубліковано 20 лютого 2020, о 10:48

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525   о 14 год. 30 хв.)

 

21 лютого 2020 року

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Попередній розгляд законопроектів:

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати" (р.№ 2814, Кабінет Міністрів України)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування (р.№ 2743, н.д. Третьякова Г. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності та цільового використання коштів соціального страхування (р.№ 2743-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо забезпечення справедливими пенсіями осіб, які працювали на підставі членства в колгоспах (р.№ 2774, н.д. Герега О. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері державного регулювання оплати праці в публічному секторі (р.№ 2795, н.д. Колтунович О. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про оплату праці" щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, державних службовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету (р.№ 2798, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівників та заступників керівників державних органів, підприємств державного сектору економіки, установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету (р.№ 2798-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про оплату праці" щодо обмеження максимального розміру заробітної плати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, державних службовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету (р.№ 2798-2, н.д. Яценко А.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до Закону України "Про пенсійне забезпечення" щодо приведення його норм у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 23 січня 2020 року № 1-р/2020 стосовно скасування збільшення пенсійного віку для виходу на пенсію за віком на пільгових умовах та на пенсію за вислугу років (р.№ 2810, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 36 Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" (щодо додаткових соціальних гарантій) (р.№ 2819, Плачкова Т.)

Щодо включення до порядку денного другої сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відпустки при народженні дитини (р. № 2436 доопр., н.д. Д.Чорний та інші)

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію України" щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги (р.№ 2018, н.д. Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення адміністрування отримання податкових пільг підприємствами та організаціями, які засновані громадськими організаціями осіб з інвалідністю (р. № 2022, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 77 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" щодо додаткових пільг та підвищення оплати праці для медичних та фармацевтичних працівників (р. № 2028, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" (щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС) (р. № 2030, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення періоду відпустки у зв'язку з пологами та збільшення розміру допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами (р. № 2032, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 17 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо надання інформації з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги (р.№ 2479, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки молоді, яка навчається чи працює, та учасників бойових дій (р. № 2301, н.д. Бєлькова О. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо обробки та оприлюднення персональних даних (р. № 2333, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про тимчасові заходи забезпечення платоспроможності підприємств, які провадили господарську діяльність на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях (р. № 2374, н.д. Ткаченко М., Яковлєва Н. та інші)

 Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо гармонізації оподаткування інструментів фінансового сектору в частині стимулювання фізичних осіб до довгострокових заощаджень (р.№ 2399, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про державну підтримку жінок, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (р.№ 2435, н.д. Чорний Д. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ратифікацію Європейської соціальної хартії (переглянутої)" (р.№ 2438, н.д. Тимошенко Ю., Волинець М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо забезпечення принципу рівноправності застрахованих осіб) (р.№ 2440, н.д. Діденко Ю. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо неконституційності оподаткування пенсій (р.№ 2441, н.д. Діденко Ю. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України, Закону України "Про гуманітарну допомогу" (щодо звільнення від сплати митних платежів транспортних засобів спеціального та спеціалізованого призначення, які надійшли у якості гуманітарної допомоги для забезпечення соціально-економічних потреб територіальних громад в Україні) (р.№ 2475, н.д. Лаба М., Третьякова Г., Гривко С. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо умов розгляду звернень (р.№ 2480, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо приведення його норм у відповідність до рішення Конституційного  Суду  України  від  11  жовтня  2018 року № 8-р/2018 (р.№ 2480-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операції із ввезення на митну територію України транспортних засобів для інвалідів (р.№ 2497, н.д. Дубінський О.)

Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України та інших законодавчих актів щодо ввезення на митну територію України транспортних засобів для інвалідів (р.№ 2499, н.д. Дубінський О.)

 

ІІ. Інші питання

Про попередній розгляд проекту Закону «Про внесення зміни до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», підготовленого Міністерством соціальної політики України

Про делегування для роботи у Міжвідомчій робочій групі з питань детінізації та здійснення антикорупційних і антирейдерських заходів у сфері соціальної політики народних депутатів України - членів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку