06 квітня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (в режимі відеоконференції)

Опубліковано 06 квітня 2020, о 16:36

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(у режимі відеоконференції   об 11 год. 00 хв.)

06 квітня 2020 року

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до першого читання:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо кваліфікації, як фактору адаптації та мобільності українця (р. № 2481,  н.д. Третьякова Г. та інші)

Попередній розгляд законопроектів:

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування негативних положень "пенсійної реформи" та відновлення порушених прав громадян на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1116 дооп.,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення існуючих раніше прав і свобод ветеранів війни, ветеранів праці, дітей війни та жертв нацистських переслідувань (р. № 1118 дооп.,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення і затвердження окремих державних соціальних гарантій (р. № 2146,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо підвищення рівня соціального захисту дітей війни (р. № 3025,  н.д. Шевченко Є.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо відновлення (підвищення) рівня пенсійного забезпечення дітей війни, пільг при платі за користування комунальними послугами та безоплатного проїзду (р. № 3025-1,  н.д. Королевська Н.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 3052,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 3053,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення умов призначення пенсій (р. № 3054,  н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення доповнення до статті 10 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо конкретизації осіб, які мають належати до військовослужбовців (р.№ 3095, н.д. Цимбалюк М., Дубіль В.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо конкретизації осіб, які мають належати до військовослужбовців та потерпілих від Чорнобильської катастрофи (р. № 3095-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (р. № 3109,  н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення державних гарантій та соціальної підтримки (р.№ 3122, н.д. Яценко А.)

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Постанови про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо відновлення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (р. № 2523, н.д. Волошин О.)

Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо відновлення виплати допомоги при народженні дитини в розмірах, які виплачувалися до 30 червня 2014 року (р. № 2545, н.д. Волошин О.)

Проект Закону про економічний паспорт українця (р. № 2754, н.д. Костюк Д.)

Проект Закону про внесення змін до розділу VIІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо реструктуризації заборгованості із сплати платежів з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (р. № 2724, н.д. Волинець М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо ефективності використання коштів соціального страхування (р. № 2744, н.д. Третьякова Г.М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення (р. № 2763,  н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо запровадження державної допомоги дитині на майбутнє (р. № 2801, н.д. Гривко С.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо надання пільг на санітарно-курортне лікування без урахування сукупного доходу сім'ї) (р. № 2593, н.д. Зінкевич Я.)

 

ІІІ. Інші питання

Про схвалення рекомендацій учасників слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/публічного діалогу», що відбулись 19 лютого 2020 року

Інформація секретаря Комітету Бабенка М.В. про результати роботи робочої підгрупу з розробки доопрацьованого законопроекту на загальній структурі та положеннях проекту Закону України про працю (реєстр. № 2708)

Попередній розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового призначення пенсії матерям (батькам) дітей, які хворі на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність», надісланий Міністерством соціальної політики України

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку