10 березня 2021 року об 11 год 00 хв розпочнеться засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в режимі відеоконференції

Опубліковано 04 березня 2021, о 12:29

 Комітет 

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

10 березня 2021 року об 11 год 00 хв

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Перегляд рішення Комітету та підготовка до другого читання з урахуванням висновку юридичної експертизи:

1.                 Про перегляд рішення Комітету, прийнятого за результатами розгляду підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю (р.№ 3780)

 

2.                 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю (р.№ 3780) друге читання

 

Підготовка до другого читання:

3.                 Проект Закону про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон (р.№ 2365), друге читання

 

Попередній розгляд законопроектів:

4.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту осіб похилого віку (р.№ 4285, Кабінет Міністрів України)

§     про внесення змін до деяких законів України щодо посилення та відновлення належного соціального захисту осіб похилого віку (р.№ 4285-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

5.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки волонтерської діяльності (р.№ 4521, Кабінет Міністрів України)

 

6.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб (р.№ 4555, Кабінет Міністрів України)

§      про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного та соціального забезпечення окремих категорій осіб (р.№ 4555-1, н.д. Королевська Н. та інші)

7.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг окремим категоріям громадян України, що звертаються за вчиненням консульських дій (реєстр. № 4539, Кабінет Міністрів України)

 

Підготовка до першого читання:

 

8.                 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей у сфері праці (р.№ 4174, н.д. Констанкевич І. та інші)

 

9.                 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам нагородженим Почесною Грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України) (р.№ 3002а, н.д. Цимбалюк М.)

 

10.        Проекти законів:

§    про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення розміру заробітної плати посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування та державних підприємств (р.№ 3034, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

§    про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо встановлення обмежень розміру заробітної плати керівництва органів державної влади та державних підприємств (р.№ 3034-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

11.        Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру заробітної плати (винагороди) окремих категорій осіб під час дії надзвичайної ситуації в Україні (р.№ 3492, н.д. Гривко С.)

 

12.             Проекти законів:

§     про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо збільшення розміру допомоги (р.№ 4006, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

§     про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям" щодо визначення розміру допомоги з урахуванням фактичного прожиткового мінімуму (р.№ 4006-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

Попередній розгляд законопроектів:

 

13.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни (р.№ 4388, н.д. Остапенко А.)

14.             Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до статті 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсій багатодітним матерям (р.№ 4035, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

§     про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу  на  пенсію  багатодітних  матерів та осіб  передпенсійного віку (р.№ 4035-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

15.             Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення осучаснення та підвищення розмірів пенсій (р. № 4038 н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

 

16.             Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

 

17.             Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо встановлення розміру мінімальної пенсії за віком на рівні мінімальної заробітної плати (р. № 4041, н.д. Поляков А. та інші)

§     про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 4041-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

18.             Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо збільшення розміру допомоги (р. № 3021а, н.д. Тимошенко Ю., Івченко В., Цимбалюк М.)

 

19.             Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до статті 9 Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку" щодо підвищення соціального захисту сімей осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною (р. № 3019а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

§     про внесення змін до Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку" щодо підвищення соціального захисту сімей осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною та дострокового виходу на пенсію (р. № 3019а-1, н.д. Королевська Н. та інші)

20.             Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розмірів стипендій» (р. № 4036, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Кириленко І.Г.)

§     про  внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій» (р. № 4036-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

21.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту акону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування негативних положень "пенсійної реформи" та відновлення порушених прав громадян на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1116 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

 

22.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 3052 доопрацьований,  н.д. Королевська Н. та інші)

 

 

23.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 3053 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

 

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

24.             Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії мобінгу (р.№ 4306, н.д. Гришина Ю., Третьякова Г. та інші)

25.             Проект Закону про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо надання медичної допомоги демобілізованим чи звільненим у запас військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС та отримали статус учасника бойових дій) (р. № 4260, н.д. Остапенко А.)

 

26.             Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти" (реєстр. № 4495, н.д. Остапенко А. та інші)

 

27.             Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" щодо забезпечення діяльності професійних спілок (реєстр. № 4390, н.д. Рудик С., Івченко В.)

 

28.             Проекти законів:

§     про Національну систему кваліфікацій (р.№ 3859, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

§     про Національну систему кваліфікацій (р.№ 3859-1, н.д. Констанкевич І.)

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку