12 квітня 2021 року о 12:30 відбудеться чергове засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у режимі відеоконференції

Опубліковано 07 квітня 2021, о 16:38

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 

12 квітня 2021 року о 12 год 30 хв

Проект

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

Підготовка до першого читання:

1.            Проекти законів:

§    про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення розміру заробітної плати посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування та державних підприємств (р.№ 3034, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

§    про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо встановлення обмежень розміру заробітної плати керівництва органів державної влади та державних підприємств (р.№ 3034-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

2.            Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру заробітної плати (винагороди) окремих категорій осіб під час дії надзвичайної ситуації в Україні (р.№ 3492, н.д. Гривко С.)

 

Попередній розгляд законопроектів:

 

3.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності (р.№ 5054, Кабінет Міністрів України )

§     про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо регулювання деяких питань трудових відносин (р.№ 5054-1, н.д. Третьякова Г.М.)

 

4.     Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості (р. № 5161, Кабінет Міністрів України)

§     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості (р. № 5161-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

5.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників (р. № 5266,  Кабінет Міністрів України)

 

§     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників (р. № 5266-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

6.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до статті 67 Кодексу законів про працю України щодо узгодження вітчизняного законодавства із законодавством країн членів Європейського Союзу у питанні перенесення робочих днів (р. № 4597, н.д  Третьякова Г. та інші)

 

7.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" щодо збільшення розмірів допомоги та страхових виплат (р.№ 3017а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Івченко В.)

 

8.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

 

9.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо встановлення розміру мінімальної пенсії за віком на рівні мінімальної заробітної плати (р. № 4041, н.д. Поляков А. та інші)

§     про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 4041-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

10.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування негативних положень "пенсійної реформи" та відновлення порушених прав громадян на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1116 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

 

11.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 3053 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

12.            Проект Закону про дерадянізацію законодавства України (р. № 4284, н.д. Стефанчук Р., Стефанчук М. та інші)

 

Інші питання

13.            Звіт Міністра соціальної політики України Лазебної М.В. щодо:

- виконання Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік відповідно до постанови Верховної Ради України № 1165-IX від 02 лютого 2021 року станом на 01 квітня 2021 року;

- погашення Фондом соціального страхування України заборгованості по страхових виплатах за листками непрацездатності;

- стану запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності;

- інших питань від народних депутатів України - членів Комітету.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку