11 травня 2021 року об 11:00 розпочнеться засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в режимі відеоконференції

Опубліковано 07 травня 2021, о 08:11

 Комітет 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 

11 травня 2021 року об 11 год 00 хв

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

1. Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» (реєстр. № 4555)

 

Підготовка до першого читання:

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру заробітної плати (винагороди) окремих категорій осіб під час дії надзвичайної ситуації в Україні (р.№ 3492, н.д. Гривко С.)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

3. Проекти Законів:

-  про амністію з нагоди 30-ї річниці Незалежності України (р. № 5249, н.д. Яцик Ю. та інші)

-  про амністію з нагоди 30-ї річниці Незалежності України
(р. № 5249-1, н.д. Фріс І., Третьякова Г. та інші)

 

Попередній розгляд законопроектів:

 

4. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (щодо встановлення підвищеного мінімального розміру допомоги по безробіттю учасникам бойових дій) (р. № 4160, н.д. Остапенко А., Третьякова Г. та інші)

5. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 67 Кодексу законів про працю України щодо узгодження вітчизняного законодавства із законодавством країн членів Європейського Союзу у питанні перенесення робочих днів (р.№ 4597, н.д. Третьякова Г. та інші)

6. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо встановлення належного рівня пенсійного забезпечення (р. № 4584, н.д. Королевська Н. та інші)

7. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо врегулювання окремих питань у сфері забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями (р.№ 4550, н.д.Аліксійчук А.)

8. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" щодо збільшення розмірів допомоги та страхових виплат (р.№ 3017а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Івченко В.)

9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг громадянам України, що звертаються за вчиненням консульських дій (р. № 5015, н.д. Наливайченко В.)

10. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" щодо підвищення розміру допомоги по безробіттю учасникам антитерористичної операції та іншим ветеранам війни (р. № 4032, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

11. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

12. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-     про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо встановлення розміру мінімальної пенсії за віком на рівні мінімальної заробітної плати (р. № 4041, н.д. Поляков А. та інші)

-     про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 4041-1, н.д. Королевська Н. та інші)

13. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-     про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" щодо виплати допомоги особам, які здійснюють догляд за дітьми при закритті дошкільного закладу освіти та загальноосвітньої школи на період карантину (р. № 4013, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-     про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо виплати допомоги по частковому безробіттю особам, які здійснюють догляд за дітьми на самоізоляції або у разі закриття закладу освіти (р. № 4013-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

14. Різне

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку