В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 4

 

«24» грудня 2014 року

 

вул.Банкова, 6-8,

кімн.525, 14-30

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Веселова Н.В., Королевська Н.Ю., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Бакулін Є.М.,  Куніцин С.В.

Відсутні: Каплін С.М.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо удосконалення пенсійного забезпечення) (р.№ 1086, н.д.Ю.Шухевич)

2. Проект Закону про внесення доповнень до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (щодо врегулювання питань, періодичності, строків виплати допомоги по безробіттю) (р.№ 1046, н.д.С.Міщенко) (Комітет головний)

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо підвищення військовослужбовцям мінімальної пенсії по інвалідності) (р.№ 1033, н.д.С.Міщенко) 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо зниження пенсійного віку та поліпшення інших умов виходу на пенсію) (р.№ 1031-1, н.д.С.Міщенко) (Комітет головний)  

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо відновлення пенсійного віку жінок) (р.№ 1031-2, н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу та умов виходу на пенсію) (р.№ 1031-3, н.д.В.Ничипоренко) (Комітет головний)

 

5. Проект Постанови про розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році (р.№ 1304 н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання права на отримання додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню батьків або особі, яка їх замінює, що має на утриманні дитину віком до шести років (р.№ 1266, н.д.А.Шипко) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо відновлення  деяких видів допомоги (р.№ 1018, н.д.Н.Королевська та ін.)

8. Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо підвищення рівня соціального захисту пенсіонерів) (р.№ 1019, н.д.Н.Королевська та ін.) 

 9. Проект Постанови про відновлення фінансування соціальних виплат жителям Донецької та Луганської областей (р.№ 1027, н.д.Н.Королевська та ін..) (Комітет головний)

10. Про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця (р.№ 0951, Кабінет Міністрів України)

 

11. Про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо попередження виникнення професійних захворювань у працівників (р.№ 0952, н.д.В.Лютікова)

 

12. Про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до статті 26 Закону України «Про зайнятість населення» (щодо працевлаштування випускників навчальних закладів) (р.№ 0953, н.д.Я.Сухий)

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

Перше питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо удосконалення пенсійного забезпечення) (р.№ 1086, н.д.Ю.Шухевич)

Слухали: доповідь народного депутата України Ю.Шухевича.

В обговоренні взяли участь:      Іванкевич В.В., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Друге питання:  проект Закону про внесення доповнень до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (щодо врегулювання питань, періодичності, строків виплати допомоги по безробіттю) (р.№ 1046, н.д.С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію голови підкомітету Драюка С.Є.

В обговоренні взяли участь:    Іванкевич В.В.,  Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Третє питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо підвищення військовослужбовцям мінімальної пенсії по інвалідності) (р.№ 1033, н.д.С.Міщенко) 

Слухали: інформацію голови підкомітету Драюка С.Є.

В обговоренні взяли участь:  Іванкевич В.В.,   Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: внести пропозицію Голові Верховної Ради України В.В.Гройсману про повернення зазначеного законопроекту суб`єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денної сесії та без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (рішення додається).

Голосували: «за» - 6, утримались – 2.

Питання  четверте, п`яте та шосте порядку денного зняли з розгляду  на засіданні Комітету у зв`язку з відсутністю авторів законопроектів.

 

Сьоме  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо відновлення деяких видів допомоги (р.№ 1018, н.д.Н.Королевська та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В., Діденко С.О., Іванкевич В.В., Кондрюк С.Є., Денісова Л.Л.

Комітет рішення не прийняв.

 

Восьме питання: проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо підвищення рівня соціального захисту пенсіонерів) (р.№ 1019, н.д.Н.Королевська та ін.) 

 Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Веселова Н.В., Драюк С.Є., Іванкевич В.В.., Шамбір М.І., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, утримались – 2, проти – 2.

 

Дев`яте питання: проект Постанови про відновлення фінансування соціальних виплат жителям Донецької та Луганської областей (р.№ 1027, н.д.Н.Королевська та ін..) (Комітет головний)

 Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Дроздик О.В., Іванкевич В.В., Шамбір М.І., Куніцин С.В., Денісова Л.Л.

Під час обговорення проекту Постанови народний депутат України Королевська Н.Ю. запропонувала відкликати проект Постанови  та створити робочу групу в Комітеті для опрацювання нового проекту Постанови 

 

Десяте питання: про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в   Україні в іншого роботодавця (р.№ 0951, Кабінет Міністрів України)

Слухали: інформацію голови підкомітету Дроздика О.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л.

Вирішили: створити робочу групу з опрацювання до другого читання
проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця (р.№ 0951, Кабінет Міністрів України) (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Одинадцяте  питання:  про створення робочої групи з опрацювання до другого читання  проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо попередження виникнення професійних захворювань у працівників (р.№ 0952, н.д.В.Лютікова)

Слухали: інформацію голови підкомітету Дроздика О.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л.

Вирішили: створити робочу групу  з опрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо попередження виникнення професійних захворювань у працівників (р.№ 0952, н.д.В.Лютікова) (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Дванадцяте  питання:  про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до статті 26 Закону України «Про зайнятість населення» (щодо працевлаштування випускників навчальних закладів) (р.№ 0953, н.д.Я.Сухий)

Слухали: інформацію голови підкомітету Дроздика О.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л.

Вирішили: створити робочу групу  з опрацювання до другого читання проекту Закону України про внесення змін до статті 26 Закону України «Про зайнятість населення» (щодо працевлаштування випускників навчальних закладів) (р.№ 0953, н.д.Я.Сухий) (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                    Л.Денісова

 

 

Секретар Комітету                                                 Н.Веселова

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку