В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 15

 

«08» квітня 2015 року

вул.Банкова, 6-8,

кімн.507, 14год.30хв.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов реалізації права на працю) (р.№ 1023, н.д. Д. Шпенов) (Комітет головний)

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко)  (Комітет головний)

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості (р.№ 1273, н.д. В.Ничипоренко) (Комітет головний)

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко)  (Комітет головний)

 

5. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення бази оподаткування при нарахуванні заробітної плати (р.№ 1379, н.д.А.Яценко)

 

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб (р.№ 1239, н.д. А.Іллєнко та ін.)  (Комітет головний)

 

7. Проект Закону про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 1087, н.д. Ю.Шухевич)  (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (р.№ 1060, н.д. О.Кужель)   (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для    детенізації   роботи малого підприємництва) (р.№ 1060-1, н.д. О.Продан та ін.)  (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 1060-2, н.д. Ю.Дерев`янко, І.Суслова) (Комітет головний)

9. Проект Закону   про зміну  системи      регулювання економіки     (р.№ 1069, н.д. О. Продан та ін.)

10. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.) (Комітет головний)

 

11. Проект Постанови про розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році (р.№ 1304 н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

 

12. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення соціальної справедливості та недопущення зубожіння населення (р.№ 1085, н.д. О.Фельдман  та ін.)    (Комітет головний)

 

13. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо розширення кола осіб, звільнених від сплати єдиного внеску) (р.№ 1433, н.д.В.Барвіненко та ін..) (Комітет головний)

 

14. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо запобігання корупції, надання додаткових гарантій захисту та зменшення кількості документів для отримання допомоги (р.№ 1302, н.д.І.Єремеєв та ін..) (Комітет головний)

15. Проект Закону про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України (р.№ 1205, н.д.М.Головко та ін..) (Комітет головний)

16. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення (р.№ 1468, н.д.І.Кириленко)   (Комітет головний)

 

17. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду (р.№ 2079, н.д.С.Пашинський та ін..) (Комітет головний)

 

18. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо забезпечення оптимального рівня державного контролю (р.№ 1740, н.д.Ю.Левченко) (Комітет головний)

 

19. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо працевлаштування молоді) (р.№ 1524, н.д.В.Рабінович)  (Комітет головний)

 

          20. Проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками і фінансовими установами щодо соціального захисту незахищених верств населення, учасників АТО, бойових дій та членів їх сімей (р.№ 1531, н.д.  А. Артеменко)

 

21. Проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками та фінансовими установами у зв'язку з різким підняттям курсу іноземної валюти стосовно гривні (р.№ 1531-1, н.д. М. Головко та ін.)

 

22. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільних та інших  соціально вразливих груп населення) (р.№ 1181, н.д.  С.Фаєрмарк)

23. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про екстрену медичну допомогу" (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників бригад екстреної медичної допомоги) (р.№1164, н.д.С.Соболєв) 

24. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" (щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров'я) (р.№ 1332, н.д.А.Дирів, А.Шипко)

25. Проект Закону про єдині правила пенсійного забезпечення громадян України (р.№ 1314, н.д.В.Пинзеник) (Комітет головний)

 

26. Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо термінів сплати єдиного внеску бюджетними установами (р.№ 1712, н.д.А.Євлахов) (Комітет головний)

 

27. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення (р.№ 1466, н.д.І.Кириленко) (Комітет головний)

 

28. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" (щодо удосконалення порядку формування розміру прожиткового мінімуму) (р.№ 2238, н.д.С.Каплін) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" щодо удосконалення процедури формування споживчого кошика і визначення прожиткового мінімуму (р.№ 2238-1, н.д.Н.Королевська та ін..) 

 

29. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки по догляду за дитиною) (р.№ 1430, н.д.В.Барвіненко та ін..)  (Комітет головний)

 

30. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо індексації розміру аліментів (р.№ 2426, н.д.А.Помазанов та ін..)  (Комітет головний)

 

31. Проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту сімей, члени яких мають у власності чи володінні земельні ділянки (р.№ 1350, н.д.Ю.Вознюк) (Комітет головний)

 

32. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій (р.№ 1170, н.д.Ю.Шухевич) 

33. Проект Закону про соціальні послуги (р.№ 1554, н.д.В.Барвіненко, Е.Матвійчук) 

 

34. Проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо врахування відомостей про соціальний супровід сім'ї (особи) при захисті у судовому порядку сімейних прав та інтересів (р.№ 2190, Кабінет Міністрів України)    

 

35. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо підвищення мінімальної пенсії з втрати годувальника членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції) (р.№ 1777, н.д.С.Міщенко)

 

36. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо залучення до роботи у державних органах іноземців відповідно до державних інтересів України (р.№ 1161, н.д.М.Найєм та ін..)

 

 У зв`язку з тим, що на минулому засіданні Комітету 18 березня 2015 року секретар Комітету Веселова Н.В. була у відрядженні, нам потрібно визначитись з кандидатурою з членів Комітету – тих, хто був присутній на засіданні, яка зафіксує підрахунок голосів при голосуванні за рішення по законопроектах.

Пропозиція: народний депутат України – голова підкомітету  Драюк Сергій Євсейович.

Прийнято одноголосно.

 

Під час обговорення порядку денного засідання  Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала  виключити з порядку денного:

- питання №7 - проект Закону про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні – (р.№1087. н.д. Ю.Шухевич) – у зв’язку з листом автора про перенесення розгляду

- з питання №8 - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування -  (р. № 1060, н.д.О.Кужель) – у зв’язку з листом автора про перенесення розгляду

- питання № 9 - проект Закону про зміну системи регулювання економіки     (р.№ 1069, н.д. О. Продан та ін.) – 31 березня автором внесено законопроект на заміну.

-  питання № 20 - проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками і фінансовими установами щодо соціального захисту незахищених верств населення, учасників АТО, бойових дій та членів їх сімей (р.№ 1531, н.д.  А. Артеменко)  - 20 березня автор відкликав законопроект;

та включити  додатково до порядку  денного:

- проект Закону про внесення зміни до пункту 3 Розділу III "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" щодо осіб, які займають посади голів сільської, селищної рад та міських голів (р.№ 2506, н.д.Ю.Дерев`янко  та ін.);

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" (щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни) (р.№ 2528, н.д.О.Ляшко та ін.);

- проект Закону про внесення зміни до пункту 3 розділу ІІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" (щодо незастосування обмеження виплати пенсій окремим категоріям громадян) (р. №2577, н.д. С.Куніцин та ін.).

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

Тридцять друге питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій (р.№ 1170, н.д.Ю.Шухевич) 

Слухали: доповідь народного депутата України Шухевича Ю.Б.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тридцять сьоме питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" (щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу країни) (р.№ 2528, н.д.О.Ляшко та ін.);

Слухали: доповідь народного депутата України Курила В.С.

В обговоренні взяли участь:Іванкевич В.В., Шамбір М.І., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу за умови його доопрацювання та викладення розділу першого в запропонованій Комітетом редакції (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тридцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо індексації розміру аліментів (р.№ 2426, н.д.А.Помазанов та ін..) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Дроздика О.В.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

Тридцять восьме питання: проект Закону про внесення зміни до пункту 3 розділу ІІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" (щодо незастосування обмеження виплати пенсій окремим категоріям громадян) (р. №2577, н.д. С.Куніцин та ін.).

Слухали: доповідь народного депутата України Куніцина С.В.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Шамбір М.І., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                                Л.Денісова

 

 

Секретар Комітету                                                           Н.Веселова

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку