В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 19

 

«03» червня 2015 року

вул.Банкова, 6-8,

                                                                                              кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету:  Куніцин С.В.

 

Присутні запрошені:

 

Кужель

Олександра Володимирівна

 

-

народний депутат України

Лаврик

Микола Іванович

 

-

народний депутат України

Шинькович

Андрій Васильович

 

-

народний депутат України

Шухевич

Юрій-Богдан Романович

 

-

народний депутат України

Антоненко

Тарас Володимирович

-

начальник управління з питань надання соціальних послуг Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Гайдук

Тетяна Григорівна

-

заступник директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Галушко

Ольга Віталіївна

-

головний державний ревізор-інспектор Державної фіскальної служби України

 

Данілов

Ігор Олександрович

-

начальник відділу Державної фіскальної служби України

 

Зеленська

Наталія Юріївна

-

начальник управління обліку страхувальників та доходів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних  випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

Зінкевич

Наталія Іванівна

-

заступник Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат)

 

Іванкевич

Віктор Вікторович

-

заступник Міністра соціальної політики України – керівник апарату

 

Качур

Роман Павлович

-

заступник Міністра фінансів України

Кєпіна

Світлана Василівна

-

начальник управління Державної фіскальної служби України

 

Кравченко Ірина

-

спостерігач Моніторингу «Відкрито»

 

Мацвейко

Наталія Петрівна

-

начальник відділу актів цивільного стану Міністерства юстиції України

 

Музиченко

Віталій Володимирович

-

директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України

 

Мущинін

Віталій Вадимович

-

заступник Міністра соціальної політики України

 

Нестеров

Сергій Володимирович

-

перший заступник Директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних  випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

Нікітіна

Тетяна Василівна

-

заступник Голови Державної міграційної служби України

 

Осовий

Григорій Васильович

-

Голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об`єднань профспілок  на національному рівні

 

Ромашкіна

Тетяна Ігорівна

-

головний спеціаліст Міністерства юстиції України

 

Саєнко

Володимир Володимирович

-

заступник Голови Федерації профспілок України

 

Севостьянова

Інна Георгіївна

-

начальник відділу правового забезпечення, систематизації та моніторингу законодавства юридичного управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Смотрицька

Наталія Василівна

-

заступник начальника управління прогнозування доходів Міністерства фінансів України

 

Солод

Андрій Григорович

-

головний фахівець  департаменту соціальної політики  Федерації роботодавців України

Українець

Сергій Якович

-

заступник Голови Федерації професійних спілок України

 

Фесенко

Аліна Володимирівна

-

начальник відділу ведення обліку страхувальників Фонду та взаємодії з Пенсійним фондом управління планування та виконання бюджету Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Хоцянівська

Наталія Володимирівна

-

начальник управляння Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

 

Черевко

Віктор Миколайович

-

директор організаційного департаменту Міністерства екології та природних ресурсів України

 

Шамбір

Микола Іванович

-

перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

 

1. Проект Закону про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо державних установ у сфері соціального захисту населення) (р. № 1541, Кабінет Міністрів України)

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" (р.№ 2492, Кабінет Міністрів України)

 

3. Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу) (р.№ 1639, н.д. В.Барвіненко та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо врегулювання збору з ювелірних виробів) (р.№ 1910, н.д. О.Продан та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення інвалідів (р.№ 2581, н.д.Л.Денісова та ін.) (доопрацьований) (Комітет головний)

 

6. Проект Закону про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання сплати поточних платежів з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і погашення заборгованості до Пенсійного фонду України (р.№ 1608, н.д. В.Остапчук) (Комітет головний)

 

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо відновлення права застрахованих осіб та членів їх сімей на санаторно-курортне лікування і оздоровлення (р.№ 2296, н.д. А.Гордєєв та ін.) (Комітет головний)

 

8. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання соціальних послуг) (р.№ 2245, н.д. М.Лаврик) (Комітет головний)

 

9. Проект Закону про деякі питання щодо відновлення втраченого страхового стажу працівникам Олександрійського буровугільного комплексу (щодо відстрочення податкового боргу по податковим зобов'язанням зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування) (р.№ 1508, н.д. А.Кузьменко) (Комітет головний)

 

10. Проект Постанови про необхідність підвищення мінімальної пенсії (р.№ 2565, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

 

11. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо застосування єдиного показника середньої заробітної плати в Україні для призначення (перерахунку) пенсій (р.№ 1713, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

 

12. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо забезпечення продуктами харчування) (р.№ 1435, н.д. В.Барвіненко та ін.)

 

13. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" щодо захисту прав, основоположних свобод та законних інтересів інвалідів (р.№ 1434, н.д. В.Барвіненко та ін.)

 

14. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо першочергового безоплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни, які брали участь в антитерористичній операції) (р.№ 2215, н.д. О.Герега, А.Шинькович)

 

15. Проект Закону про внесення змін до пункту 26 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо скасування обмежень на індексацію пенсій (р.№ 2200, н.д. В.Гудзенко)

 

16. Проект Закону про внесення змін до пункту 9 Прикінцевих положень Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо скасування обмежень на індексацію пенсій (р.№ 2201, н.д. В.Гудзенко)

 

17. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам) (р.№ 2554, н.д. В.Івченко, І.Кириленко)

 

18. Проект Закону про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України (щодо оподаткування пенсійних виплат) (р.№ 2682, н.д. Ю.Тимошенко та ін.)

 

19. Проект Закону про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій (р.№ 2257, н.д. Н.Королевська та ін.)

 

20. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій громадян (р.№ 2587, н.д. Н.Королевська та ін.) (Комітет головний)

 

21. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального та правового захисту військовослужбовців, які виконують завдання в умовах правового режиму воєнного стану або під час здійснення антитерористичної операції, та членів їх сімей (р.№ 1238, н.д. Ю.Левченко та ін.)

 

22. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо забезпечення оптимального рівня державного контролю (р.№ 1740, н.д.Ю.Левченко) (Комітет головний)

 

23. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо пенсійного забезпечення осіб, звільнених у порядку визначеному Законом України "Про очищення влади") (р.№ 2063, В.Пташник та ін.) (Комітет головний)

 

24. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко) (Комітет головний)

 

25. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) (Комітет головний)

 

26. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (р.№ 1060, н.д. О.Кужель) (Комітет головний) 

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для    детенізації   роботи малого підприємництва) (р.№ 1060-1, н.д. О.Продан та ін.) (Комітет головний)

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 1060-2, н.д. Ю.Дерев`янко, І.Суслова) (Комітет головний)

 

27. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальної захищеності інвалідів в Україні (р.№ 1400, н.д. О.Кужель)

 

28. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної підтримки підприємницької діяльності самозайнятих осіб у сфері послуг (р.№ 1424, н.д. О.Кужель)

 

29. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (р.№ 1877, н.д.О.Продан та ін..) (Комітет головний)

 

30. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.) (Комітет головний)

 

31. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо захисту прав сільгосппідприємств) (р.№ 2223, н.д.Ю.Шпенов) (Комітет головний)

 

32. Проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р.№ 2438, н.д. Т.Кремінь та ін.) (Комітет головний)

 

33. Проект Закону про внесення змін до частини 8 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо екологічної перевірки) (р.№ 2007, н.д. П.Дзюблик, В.Кривенко) (Комітет головний)

 

34. Різне:

Про стан врахування центральними органами виконавчої влади  рекомендацій, напрацьованих Робочою групою для збору, аналізу та здійснення контролю виконання рішень Верховної Ради України з питання обґрунтованості підняття цін/тарифів на енергоносії та комунальні послуги, роботи нової системи призначення житлових субсидій, а також врегулювання питань пов’язаних з обміном інформацією між державними органами щодо складу сім’ї, площі житла тощо.

 

 

Під час обговорення порядку денного засідання  Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

- ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного:

питання № 2: - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" (р.№ 2492, Кабінет Міністрів України) – у зв’язку з прийняттям законопроекту за основу у першому читанні на пленарному засіданні 03.06.2015;

питання № 3 - проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу) (р.№ 1639, н.д. В.Барвіненко та ін.) (друге читання) (Комітет головний) –

питання № 6 - проект Закону про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання сплати поточних платежів з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і погашення заборгованості до Пенсійного фонду України (р.№ 1608, н.д. В.Остапчук) (Комітет головний) - за проханням автора;

питання № 7 - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо відновлення права застрахованих осіб та членів їх сімей на санаторно-курортне лікування і оздоровлення (р.№ 2296, н.д. А.Гордєєв та ін.) (Комітет головний) - за проханням автора;

питання № 23 - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо пенсійного забезпечення осіб, звільнених у порядку визначеному Законом України "Про очищення влади") (р.№ 2063, В.Пташник та ін.) (Комітет головний) - за проханням автора.

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

Восьме питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання соціальних послуг) (р.№ 2245, н.д. М.Лаврик) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України М.І.Лаврика

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Качур Р.П., Саєнко В.В., Каплін С.М., Драюк С.Є., Гайдук Т.Г., Осовий Г.В., Веселова Н.В., Українець С.Я., М.І.Лаврик,  Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 2.

 

Одинадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо застосування єдиного показника середньої заробітної плати в Україні для призначення (перерахунку) пенсій (р.№ 1713, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Ю.Р.Шухевича

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Мущинін В.В., Королевська Н.Ю., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Під час обговорення досягнуто домовленості з автором щодо необхідності доопрацювання законопроекту

 

Двадцять шосте питання:

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (р.№ 1060, н.д. О.Кужель) (Комітет головний) 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для    детенізації   роботи малого підприємництва) (р.№ 1060-1, н.д. О.Продан та ін.) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 1060-2, н.д. Ю.Дерев`янко, І.Суслова) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України О.В.Кужель

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Шамбір М.І., Каплін С.М., Королевська Н.Ю., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти у першому читанні законопроект про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (реєстр.№ 1060,) поданий народним депутатом О.Кужель), а при  його доопрацюванні до другого читання врахувати конструктивні положення альтернативних законопроектів (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 2.

 

Двадцять сьоме питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальної захищеності інвалідів в Україні (р.№ 1400, н.д. О.Кужель)

Слухали: доповідь народного депутата України О.В.Кужель

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

Двадцять восьме питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної підтримки підприємницької діяльності самозайнятих осіб у сфері послуг (р.№ 1424, н.д. О.Кужель)

Слухали: доповідь народного депутата України О.В.Кужель

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 2.

 

Дванадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо забезпечення продуктами харчування) (р.№ 1435, н.д. В.Барвіненко та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України А.В.Шиньковича

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Королевська Н.Ю., Кужель О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 2.

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" щодо захисту прав, основоположних свобод та законних інтересів інвалідів (р.№ 1434, н.д. В.Барвіненко та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України А.В.Шиньковича

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю., Кужель О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 2.

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо першочергового безоплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни, які брали участь в антитерористичній операції) (р.№ 2215, н.д. О.Герега, А.Шинькович)

Слухали: доповідь народного депутата України А.В.Шиньковича

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Вісімнадцяте питання:  проект Закону про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України (щодо оподаткування пенсійних виплат) (р.№ 2682, н.д. Ю.Тимошенко та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України О.В.Кужель

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Дев’ятнадцяте питання:  проект Закону про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій (р.№ 2257, н.д. Н.Королевська та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України Н.Ю.Королевської

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Каплін С.М., Шамбір М.І., Кужель О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Двадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій громадян (р.№ 2587, н.д. Н.Королевська та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Н.Ю.Королевської

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Українець С.Я., Качур Р.П., Кужель О.В.,  Денісова Л.Л.

Під час обговорення законопроекту Комітет не підтримав жодного з передбачених частиною першою статті 114 Регламенту Верховної Ради України рішень і пропонує визначитися шляхом особистого голосування під час розгляду на засіданні Верховної Ради України (рішення додається).

 

Перше  питання:  проект Закону про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про судовий збір" (щодо державних установ у сфері соціального захисту населення) (р. № 1541, Кабінет Міністрів України)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Іванкевича В.В. про відкликання відповідно до листа Прем’єр-міністра України А.Яценюка  від 02.06.2015 № 8964/0/2-15 законопроекту як такого, що втратив актуальність.

 

Четверте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо врегулювання збору з ювелірних виробів) (р.№ 1910, н.д. О.Продан та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В.

Вирішили: схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями і поправками народних депутатів України та Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до законопроекту, внести її на розгляд Верховної Ради України на заміну раніше поданої та рекомендувати прийняти законопроект у другому читанні та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення інвалідів (р.№ 2581, н.д. Л.Денісова та ін.) (доопрацьований) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно

 

Десяте питання: проект Постанови про необхідність підвищення мінімальної пенсії (р.№ 2565, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили:  внести пропозицію Голові Верховної Ради України про повернення зазначеного проекту Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (рішення додається).

   Прийнято одноголосно

 

П’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до пункту 26 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо скасування обмежень на індексацію пенсій (р.№ 2200, н.д. В.Гудзенко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно

 

Шістнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до пункту 9 Прикінцевих положень Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо скасування обмежень на індексацію пенсій (р.№ 2201, н.д. В.Гудзенко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

Сімнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам) (р.№ 2554, н.д. В.Івченко, І.Кириленко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 1.

 

Двадцять перше питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального та правового захисту військовослужбовців, які виконують завдання в умовах правового режиму воєнного стану або під час здійснення антитерористичної операції, та членів їх сімей (р.№ 1238, н.д. Ю.Левченко та ін.)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Двадцять друге питання: проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо забезпечення оптимального рівня державного контролю (р.№ 1740, н.д.Ю.Левченко) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Л.Л Денісової.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Тридцять перше питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо захисту прав сільгосппідприємств) (р.№ 2223, н.д.Ю.Шпенов) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект зняти з розгляду як такий, що втратив актуальність (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Тридцять четверте питання: про стан врахування центральними органами виконавчої влади  рекомендацій, напрацьованих Робочою групою для збору, аналізу та здійснення контролю виконання рішень Верховної Ради України з питання обґрунтованості підняття цін/тарифів на енергоносії та комунальні послуги, роботи нової системи призначення житлових субсидій, а також врегулювання питань пов’язаних з обміном інформацією між державними органами щодо складу сім’ї, площі житла тощо

Слухали: доповідь Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Нікітіна Т.В., Музиченко В.В., Каплін С.М., Королевська Н.Ю., Кужель О.В., Драюк С.Є.

Вирішили:

1. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням доручити Міністерству соціальної політики України в десятиденний термін подати на розгляд Уряду відповідні зміни до нормативно-правових актів, які регулюють питання призначення житлових субсидій, а також тих, які з ними пов’язані, та їх затвердити.

 

2. Доручити Голові Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Денісовій Людмилі Леонтіївні виступити зі співдоповіддю з питання роботи нової системи призначення житлових субсидій на пленарному засіданні Верховної Ради України при заслуховуванні звіту народного депутата України – Голови Робочої групи з розгляду питання обґрунтованості підвищення цін/тарифів на електроносії та комунальні послуги А.В. Бабак про основні результати діяльності Робочої групи.

   Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                          Л.Л.Денісова

 

 

Секретар Комітету                                                       Н.В.Веселова

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку