В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 20

 

«17» червня 2015 року

вул.Банкова, 6-8,

                                                                                              кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету:  Куніцин С.В.

 

Присутні запрошені:

 

ВОЙЦЕХОВСЬКА

Світлана Михайлівна

 

-

народний депутат України

КРУЛЬКО

Іван Іванович

 

-

народний депутат України

Акопян

Валерій Григорович

-

директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

Баженков

Євген Володимирович

-

директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

 

Беліневич

Павло Вадимович

-

радник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

 

Войтович

Ярослав В’ячеславович

-

заступник Міністра молоді і спорту України

 

 

Гайдук

Тетяна Григорівна

-

заступник директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Гладун

Євген Анатолійович

-

начальник Управління прогнозування доходів Міністерства фінансів України

 

Діденко

Сергій Олексійович

-

заступник директора Департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України

 

Євтушенко

Анна Михайлівна

-

головний спеціаліст Департаменту розвитку бізнес клімату Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

 

Зацерковний

Максим Миколайович

-

заступник директора Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України

 

Зінкевич

Наталія Іванівна

-

заступник Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат)

 

Іванкевич

Віктор Вікторович

-

заступник Міністра соціальної політики України – керівник апарату

 

Кєпіна

Світлана Василівна

-

начальник управління Державної фіскальної служби України

 

Кузовой

Юрій Віталійович

-

директор департаменту соціальної політики  Федерації роботодавців України

 

Литовченко

Ірина Андріївна

 

- виконавчий директор БФ «Таблеточки»

Максимчук

Володимир Спиридонович

-

в.о. керівника управління з питань соціального страхування та пенсійного забезпечення апарату Федерації профспілок України

 

Малашенко

Тетяна Олегівна

-

головний спеціаліст відділу взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Мірошниченко

Олексій Валентинович

-

перший заступник Голови спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні

 

Мущинін

Віталій Вадимович

-

заступник Міністра соціальної політики України

 

Нагорна

Тамара Абдухамідовна

-

в.о. директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Ольховець

Григорій Андрійович

-

заступник Голови Правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

Пилипчук

Ольга Дмитрівна

-

заступник директора Департаменту – начальник відділу Міністерства соціальної політики України

 

РОЖАНКОВСЬКИЙ

Максим Васильович

-

заступник Голови Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців в сфері будівництва, проектування та архітектури

 

Савенко

Олександр Леонідович

-

директор Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України

 

Саєнко

Володимир Володимирович

-

заступник Голови Федерації профспілок України

 

Степаненко

Олена Анатоліївна

-

Національна асоціація медіаторів України, Голова Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

Третьяков

Дмитро Юрійович

-

Голова Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Українець

Сергій Якович

-

заступник Голови Федерації професійних спілок України

 

Шамбір

Микола Іванович

-

перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

1. Про практику застосування норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці»

2. Про схвалення рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: «Стан і вирішення проблем соціального захисту населення, інтеграції вимушених переселенців через соціально-економічне відновлення територій Донбасу, постраждалих внаслідок військового конфлікту» в м. Слов’янськ Донецької області

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення (р.№ 1466, н.д. І.Кириленко) (друге читання) (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу) (р.№ 1639, н.д. В.Барвіненко та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів) (р.№ 1865 (доопрацьований), н.д. Л.Денісова та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо індексації розміру аліментів (р.№ 2426, н.д. А.Помазанов, О.Дроздик та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу (р.№ 2035а, н.д. О.Дроздик та ін.) (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) (р.№ 2698, н.д. І.Крулько та ін.) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо фінансування організації громадських робіт для безробітних) (р.№ 1846, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

10. Проект Закону про внесення змін до окремих законів України (щодо пільг на проїзд та фінансової підтримки молоді на селі) (р.№ 1885, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

11. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня народжуваності та престижу батьківства) (р.№ 1862, н.д. Л.Гриневич та ін.) (Комітет головний)

12. Проект Постанови про заходи щодо оновлення наборів продуктів та наборів непродовольчих товарів і послуг для визначення прожиткового мінімуму (р.№ 2703, н.д. Ю.Тимошенко та ін.) (Комітет головний)

13. Проект Постанови про доручення Кабінету Міністрів України щодо забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати (р.№ 2704, н.д. Ю.Тимошенко та ін.) (Комітет головний)

14. Проект Закону про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України (щодо забезпечення конституційного права інвалідів війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, на території Республіки Афганістан у період 1979-1989 років, захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, на достатній рівень життя) (р.№ 2217,  н.д. О.Фельдман)

15. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень (р.№ 2297,  н.д. С.Войцеховська та ін.)

16. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійного голосового та текстового повідомлення (р.№ 2297-1, н.д. Т.Острікова, О.Дроздик та ін.)

17. Проект Закону про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України (щодо покращення пенсійного забезпечення окремих категорій громадян) (р.№ 2324, н.д. А. Гіршфельд та ін.)

18. Проект Закону про створення та функціонування вільної економічної зони "Донбас" (р.№ 2419, н.д. О.Долженков, Ю.Воропаєв)

19. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення та функціонування вільної економічної зони "Донбас") (р.№ 2420, н.д. О.Долженков, Ю.Воропаєв)

20. Проект Закону про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання сплати поточних платежів з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і погашення заборгованості до Пенсійного фонду України (р.№ 1608, н.д. В.Остапчук) (Комітет головний)

21. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо відновлення права застрахованих осіб та членів їх сімей на санаторно-курортне лікування і оздоровлення (р.№ 2296, н.д. А.Гордєєв та ін.) (Комітет головний)

22. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко) (Комітет головний)

23. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) (Комітет головний)

24. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (р.№ 1877, н.д.О.Продан та ін..) (Комітет головний)

25. Проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р.№ 2438, н.д. Т.Кремінь та ін.) (Комітет головний)

26. Проект Закону про внесення змін до частини 8 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо екологічної перевірки) (р.№ 2007, н.д. П.Дзюблик, В.Кривенко) (Комітет головний)

27. Проект Закону про деякі питання щодо відновлення втраченого страхового стажу працівникам Олександрійського буровугільного комплексу (щодо відстрочення податкового боргу по податковим зобов'язанням зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування) (р.№ 1508, н.д. А.Кузьменко) (Комітет головний)

 

Під час обговорення порядку денного засідання  Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

- ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного:

питання № 17: - проект Закону про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України (щодо покращення пенсійного забезпечення окремих категорій громадян) (р.№ 2324, н.д. А. Гіршфельд та ін.) - за проханням автора;

питання № 26 - про внесення змін до частини 8 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо екологічної перевірки) (р.№ 2007, н.д. П.Дзюблик, В.Кривенко) (Комітет головний) - за проханням автора.

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

Перше питання: про практику застосування норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці»

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України В.В. Іванкевича

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Баженков Є.В., Третьяков Д.Ю., Ольховець Г.А., Нагорна Т.А., Акопян В.Г., Мірошниченко О.В., Саєнко В.В., Українець С.Я., Драюк С.Є., Королевська Н.В.,  Денісова Л.Л.

За результатами обговорення було прийнято рішення про створення робочої групи з доопрацювання до розгляду у другому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (р.№ 2775, поданий Кабінетом Міністрів України).

 

Друге питання: про схвалення рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: «Стан і вирішення проблем соціального захисту населення, інтеграції вимушених переселенців через соціально-економічне відновлення територій Донбасу, постраждалих внаслідок військового конфлікту» в м. Слов’янськ Донецької області

Слухали: доповідь Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Веселова Н.В., Каплін С.М., Дроздик О.В., Драюк С.Є., Королевська Н.Ю., Денісова Л.Л.

Під час обговорення народний депутат України Веселова Н.В. запропонувала Розділ ІІ проекту рекомендацій викласти у наступній редакції: «Визнати роботу Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства інфраструктури України незадовільною».

Голосували: «за» - 2, «проти» - 4.

Народні депутати України Дроздик О.В. та Королевська Н.Ю. запропонували Розділ ІІ проекту рекомендацій викласти у наступній редакції: «Визнати роботу Міністерства соціальної політики України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства інфраструктури України в частині забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб незадовільною» та доповнити проект  рекомендацій положеннями щодо звернення до Прем’єр-міністра України А.Яценюка стосовно розгляду питання про персональну відповідальність Міністра соціальної політики України П.В.Розенка, Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Г.Зубка, Міністра інфраструктури України А.М.Пивоварського щодо невиконання поставлених завдань стосовно запровадження та реалізації положень законодавчих актів України в частині забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб.

Голосували: «за» - 4, не голосували - 2.

Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала доповнити проект  рекомендацій положеннями щодо звернення до Комітетів Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства; з питань транспорту з проханням розглянути на засіданнях цих Комітетів роботу профільних міністерств щодо забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб та державної політики щодо відновлення Донбасу.

 

Вирішили: з урахуванням пропозицій, внесених народними депутатами України Дроздиком О.В., Королевською Н.Ю. та Головою Комітету Денісовою Л.Л., схвалити рекомендації слухань, проведених у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: «Стан і вирішення проблем соціального захисту населення, інтеграції вимушених переселенців через соціально-економічне відновлення територій Донбасу, постраждалих внаслідок військового конфлікту» в м. Слов’янськ Донецької області (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, не голосували - 2.

 

П’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних текстових повідомлень (р.№ 2297,  н.д. С.Войцеховська та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України С.М.Войцеховської

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Діденко С.О., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Шістнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійного голосового та текстового повідомлення (р.№ 2297-1, н.д. Т.Острікова, О.Дроздик та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України О.В.Дроздика

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Діденко С.О., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Третє питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення (р.№ 1466, н.д. І.Кириленко) (друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь голови підкомітету С.Є.Драюка

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: погодитись із текстом порівняльної таблиці до законопроекту та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Четверте питання: проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу) (р.№ 1639, н.д. В.Барвіненко та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь голови підкомітету О.В.Дроздика

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями та поправками народних депутатів України до законопроекту та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів) (р.№ 1865 (доопрацьований), н.д. Л.Денісова та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: погодитись із текстом порівняльної таблиці до законопроекту та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «утримався» - 1.

 

Шосте питання: Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо індексації розміру аліментів (р.№ 2426, н.д. А.Помазанов, О.Дроздик та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України О.В.Дроздика та доповідь голови підкомітету Н.В.Веселової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями та поправками народних депутатів України до законопроекту та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Сьоме питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу (р.№ 2035а, н.д. О.Дроздик та ін.) (Комітет головний)

Народний депутат України О.В.Дроздик запропонував розглянути доопрацьований проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу (р.№ 2035а, н.д. О.Дроздик та ін. (доопрацьований), внесений на заміну раніше поданого.

Погодились одноголосно.

Слухали: доповідь народного депутата України О.В.Дроздика

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Десяте питання: проект Закону про внесення змін до окремих законів України (щодо пільг на проїзд та фінансової підтримки молоді на селі) (р.№ 1885, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Одинадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня народжуваності та престижу батьківства) (р.№ 1862, н.д. Л.Гриневич та ін.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Восьме питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) (р.№ 2698, н.д. І.Крулько та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України І.І.Крулька

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Шамбір М.І., Українець С.Я., Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, не голосували - 2.

 

Дванадцяте питання: проект Постанови про заходи щодо оновлення наборів продуктів та наборів непродовольчих товарів і послуг для визначення прожиткового мінімуму (р.№ 2703, н.д. Ю.Тимошенко та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України І.І.Крулька

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Українець С.Я., Веселова Н.В.,  Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, не голосували - 1.

 

 

Тринадцяте питання: проект Постанови про доручення Кабінету Міністрів України щодо забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати (р.№ 2704, н.д. Ю.Тимошенко та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України І.І.Крулька

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Каплін С.М,, Веселова Н.В.,  Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, не голосували - 1.

 

Чотирнадцяте питання: Проект Закону про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України (щодо забезпечення конституційного права інвалідів війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, на території Республіки Афганістан у період 1979-1989 років, захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, на достатній рівень життя) (р.№ 2217,  н.д. О.Фельдман)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Вісімнадцяте питання: проект Закону про створення та функціонування вільної економічної зони "Донбас" (р.№ 2419, н.д. О.Долженков, Ю.Воропаєв)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, не голосували - 1.

 

Дев’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення та функціонування вільної економічної зони "Донбас") (р.№ 2420, н.д. О.Долженков, Ю.Воропаєв)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, не голосували - 1.

 

Двадцяте питання: проект Закону про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання сплати поточних платежів з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і погашення заборгованості до Пенсійного фонду України (р.№ 1608, н.д. В.Остапчук) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, не голосували - 1.

 

Двадцять перше питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо відновлення права застрахованих осіб та членів їх сімей на санаторно-курортне лікування і оздоровлення (р.№ 2296, н.д. А.Гордєєв та ін.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Українець С.Я., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: внести пропозицію Голові Верховної Ради України про повернення законопроекту суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1, не голосували - 1.

 

Двадцять сьоме питання: проект Закону про деякі питання щодо відновлення втраченого страхового стажу працівникам Олександрійського буровугільного комплексу (щодо відстрочення податкового боргу по податковим зобов'язанням зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування) (р.№ 1508, н.д. А.Кузьменко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                          Л.Л.Денісова

 

 

Секретар Комітету                                                       Н.В.Веселова

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку