В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 21

 

«01» липня 2015 року

вуланкова, 6-8,

                                                                                              кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету:  Куніцин С.В.

 

Присутні запрошені:

 

Баженков

Євген Володимирович

-

директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

 

Беліневич

Павло Вадимович

-

радник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

 

Гайдар

Олександр Кули-Алі-Агли

-

заступник Голови Донецької обласної громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів, потерпілих на підприємствах та козацтва»

Гайдук

Тетяна Григорівна

-

заступник директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Данілов

Ігор Олександрович

-

начальник відділу Державної фіскальної служби України

Діденко

Сергій Олексійович

-

заступник директора Департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України

Зарудна

Олена Володимирівна

-

заступник директора Департаменту – начальник управління соціального, трудового та гуманітарного законодавства Міністерства юстиції України

Зацерковний

Максим Миколайович

-

заступник директора Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України

Зінкевич

Наталія Іванівна

-

заступник Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат)

 

Іванкевич

Віктор Вікторович

-

заступник Міністра соціальної політики Україникерівник апарату

 

КВОЧКІНА

Світлана Федорівна

-

начальник відділу Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування Державної фіскальної служби України

КОВАЛЕНКО

Євген Володимирович

-

перший заступник начальника Головного оперативного управління Державної фіскальної служби України

Кузовой

Юрій Віталійович

-

директор департаменту соціальної політики  Федерації роботодавців України

Максименко

Олександр Анатолійович

-

Голова Донецької обласної громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів, потерпілих на підприємствах та козацтва»

Нагорна

Тамара Абдухамідовна

-

в.о. директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

РОЖАНКОВСЬКИЙ

Максим Васильович

-

заступник Голови Всеукраїнського об'єднання організацій роботодавців в сфері будівництва, проектування та архітектури

Саєнко

Володимир Володимирович

-

заступник Голови Федерації профспілок України

 

Степаненко

Олена Анатоліївна

-

Національна асоціація медіаторів України, Голова Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

ТОВСТЕНКО

Олександр Павлович

-

директор Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України

Третьяков

Дмитро Юрійович

-

Голова Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Українець

Сергій Якович

-

заступник Голови Федерації професійних спілок України

 

ФРЕЮК

Артем Григорович

-

начальник юридичного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Шамбір

Микола Іванович

-

перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

 

Ярошенко

Валерій Станіславович

-

заступник Міністра соціальної політики України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

1. Про практику застосування норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (р.№ 2775, Кабінет Міністрів України) (друге читання) (Комітет головний)

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо уточнення та приведення у відповідність об'єкта оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування (р.№ 2229, н.д. С.Євтушок та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

4. Проект Постанови про заходи щодо списання позики Пенсійного фонду України, отриманої з єдиного казначейського рахунку (р.№ 2705, н.д. Ю.Тимошенко) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо поновлення прав на пенсійне забезпечення деяких категорій інвалідів ІІІ групи) (р.№ 2621, н.д. О.Дмитренко) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до статті 47 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо поновлення прав на пенсійне забезпечення інвалідів ІІІ групи) (р.№ 2715, н.д. С.Лабазюк та ін.) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення зміни до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо обмеження максимального розміру заробітної плати народних депутатів України та членів Кабінету Міністрів України задля соціальної справедливості) (р. № 2646, н.д. С.Каплін) (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до розділу ІІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо встановлення обмеження максимального місячного розміру заробітної плати народних депутатів України, членів Кабінету Міністрів України, суддів, прокурорів та працівників державних органів (р.№ 2646-1, н.д. Т.Батенко та ін.) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відпусток) (р.№ 2027, н.д. О.Герега, А.Шинькович) (Комітет головний)

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо єдиного внеску для суб'єктів господарювання, в яких працюють інваліди) (р.№ 2243, н.д. О.Юринець) (Комітет головний)

11. Проект Закону про соціальні підприємства (р.№ 2710, н.д. О.Фельдман)

12. Проект Закону про внесення зміни до статті 142 Податкового кодексу України (щодо держаної підтримки соціальних підприємств) (р.№ 2711, н.д. О.Фельдман)

13. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування податкової міліції (р.№ 2681, н.д. І.Насалик)

14. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації податкової міліції (р.№ 2681-1, н.д.А.Журжій)

15. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення малозабезпечених громадян від оподаткування сплати за комунальні послуги)  (р.№ 2592, н.д. С.Міщенко)

16. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо пільгового пенсійного забезпечення окремих категорій осіб) (р.№ 2632, н.д. А.Гіршфельд) (Комітет головний)

17. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо фінансування організації громадських робіт для безробітних) (р.№ 1846, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

18. Проект Закону про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України (щодо покращення пенсійного забезпечення окремих категорій громадян) (р.№ 2324, н.д. А. Гіршфельд та ін.)

19. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко) (Комітет головний)

20. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) (Комітет головний)

21. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (р.№ 1877, н.д.О.Продан та ін..) (Комітет головний)

22. Проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р.№ 2438, н.д. Т.Кремінь та ін.) (Комітет головний)

23. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.) (Комітет головний)

24. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо відновлення права отримання пенсії працівникам, яким вона призначається на пільгових умовах) (р.№ 2405, н.д. А.Шипко та ін.) (Комітет головний)

 

Під час обговорення порядку денного засідання  Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

- ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного:

питання № 1: - про практику застосування норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці»;

питання № 5 - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо поновлення прав на пенсійне забезпечення деяких категорій інвалідів ІІІ групи) (р.№ 2621, н.д. О.Дмитренко) (Комітет головний) - за проханням автора;

питання № 6 - проект Закону про внесення змін до статті 47 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо поновлення прав на пенсійне забезпечення інвалідів ІІІ групи) (р.№ 2715, н.д. С.Лабазюк та ін.) (Комітет головний) - за проханням автора;

питання № 13 - Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування податкової міліції (р.№ 2681, н.д. І.Насалик) - за проханням автора.

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Друге питання: Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (р.№ 2775, Кабінет Міністрів України) (друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Ярошенко В.С., Третьяков Б.Ю., Саєнко В.В., Зарудна О.В., Максименко О.А., Драюк C.Є., Дроздик О.В., Каплін С.М., Королевська Н.Ю., Денісова Л.Л.

Під час обговорення народні депутати України – члени Комітету дійшли висновку про необхідність направлення законопроекту до Міністерства юстиції України для проведення додаткової правової експертизи його положень та пропозицій до нього, які безпосередньо впливають на запровадження процесу реорганізації фондів соціального страхування шляхом їх злиття та створення і діяльність Фонду соціального страхування України.

 

 

Третє питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо уточнення та приведення у відповідність об'єкта оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування (р.№ 2229, н.д. С.Євтушок та ін.) (друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь голови підкомітету С.Є.Драюка

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

Вирішили: схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями та поправками народних депутатів України до законопроекту та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, не голосували - 1.

 

Четверте питання: проект Постанови про заходи щодо списання позики Пенсійного фонду України, отриманої з єдиного казначейського рахунку (р.№ 2705, н.д. Ю.Тимошенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Королевська Н.Ю., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

Шістнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо пільгового пенсійного забезпечення окремих категорій осіб) (р.№ 2632, н.д. А.Гіршфельд) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України  Л.Л.Денісової

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу з дорученням головному комітету підготувати його до другого читання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Головує: перший заступник Голови Комітету Каплін С.М.

 

Сьоме питання: проект Закону про внесення зміни до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо обмеження максимального розміру заробітної плати народних депутатів України та членів Кабінету Міністрів України задля соціальної справедливості) (р.№ 2646, н.д. С.Каплін) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Вирішили: внести пропозицію Голові Верховної Ради України про повернення законопроекту суб’єкту права законодавчої ініціативи без включення до порядку денного сесії та без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 1.

 

Восьме питання: Проект Закону про внесення змін до розділу ІІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо встановлення обмеження максимального місячного розміру заробітної плати народних депутатів України, членів Кабінету Міністрів України, суддів, прокурорів та працівників державних органів (р.№ 2646-1, н.д. Т.Батенко та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь голови підкомітету Веселової Н.В.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В.

Вирішили: внести пропозицію Голові Верховної Ради України про повернення законопроекту суб’єкту права законодавчої ініціативи без включення до порядку денного сесії та без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «проти» - 1.

 

Дев’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відпусток) (р.№ 2027, н.д. О.Герега, А.Шинькович) (Комітет головний)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Десяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо єдиного внеску для суб'єктів господарювання, в яких працюють інваліди) (р.№ 2243, н.д. О.Юринець) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Ярошенко В.С., Шамбір М.І.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

Одинадцяте питання: проект Закону про соціальні підприємства (р.№ 2710, н.д. О.Фельдман)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Ярошенко В.С.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

Дванадцяте питання: Проект Закону про внесення зміни до статті 142 Податкового кодексу України (щодо держаної підтримки соціальних підприємств) (р.№ 2711, н.д. О.Фельдман)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь:  Ярошенко В.С.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

П’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення малозабезпечених громадян від оподаткування сплати за комунальні послуги) (р.№ 2592, н.д. С.Міщенко)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь:  Діденко С.О., Ярошенко В.С.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Сімнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо фінансування організації громадських робіт для безробітних) (р.№ 1846, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь:  Ярошенко В.С., Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект зняти з розгляду як такий, що втратив актуальність (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Вісімнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України (щодо покращення пенсійного забезпечення окремих категорій громадян) (р.№ 2324, н.д. А. Гіршфельд та ін.)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Діденко С.О., Шамбір М.І., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу  (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Дев’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити  (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Двадцять четверте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо відновлення права отримання пенсії працівникам, яким вона призначається на пільгових умовах) (р.№ 2405, н.д. А.Шипко та ін.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету С.М.Капліна

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Денісова Л.Л., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                          Л.Л.Денісова

 

 

Секретар Комітету                                                       Н.В.Веселова

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку