В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 24

 

«02» вересня 2015 року

вуланкова, 6-8,

                                                                                              кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету:  Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

 

Присутні запрошені:

 

Баторшин

Ігор Олександрович

- завідувач сектору соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України

 

Винник

Сергій Леонідович

- т.в.о. директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України

Гайдук

Тетяна Григорівна

- заступник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Данілов

Ігор Олександрович

- начальник відділу Державної фіскальної служби України

Данилейко

Олександр Іванович

- Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України

Касянчук Сергій

- директор представництва Світового конгресу українців в Україні

 

Кондрюк

Сергій Михайлович

- заступник Голови Федерації професійних спілок України

 

Кравченко

Сергій Сергійович

- заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату)

Леонов

Олександр Іванович

- начальник управління виконання та виконання бюджету виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Мущинін

Віталій Вадимович

- заступник Міністра соціальної політики України

Нестеров

Сергій Володимирович

- перший заступник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Полякова

Оксана Юріївна

- директор Департаменту соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України

Притула

Ігор Васильович

- начальник відділу консульсько-правових питань Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України

РІЯКО

Любов Миколаївна

- заступник директора Фонду соціального захисту інвалідів

СІМАК

Тарас Анатолійович

- начальник відділу з питань трудової міграції та посередництва на ринку праці Департаменту ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України

Соколовська

Юлія Сергіївна

- директор Департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України

 

Солод

Андрій Григорович

- головний фахівець  департаменту соціальної політики  Федерації роботодавців України

ТАРАСЕНКО

Ольга Петрівна

- член Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України
з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Тарасова

Олександра Станіславівна

- начальник відділу соціальної адаптації учасників АТО та військовослужбовців, звільнених у запас або відставку Управління у справах ветеранів та учасників АТО Міністерства соціальної політики України

Українець

Сергій Якович

- заступник Голови Федерації професійних спілок України

 

Хомутський

Андрій Вікторович

- головний економіст-фінансист відділу податку на доходи фізичних осіб Міністерства фінансів України

 

Шамбір

Микола Іванович

- перший заступник Голови Пенсійного фонду України

Швець

Тамара Василівна

- член Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

1. Проект Закону про зовнішню трудову міграцію (р.№ 2330а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

2. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення функціонування реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів (р.№ 2041а, Кабінет Міністрів України)

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення функціонування реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів (р.№ 2042а, Кабінет Міністрів України)

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиних принципів нарахування пенсій та скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 2767-2, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні та призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами нарахування пенсій (р.№ 2768-1, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований)

6. Проект Закону про внесення змін до статті 344 Податкового кодексу України щодо скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні та призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами нарахування пенсій (р.№ 2769-1, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований)

7. Проект Закону про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України (щодо працівників приватних осіб - підприємців, призваних на військову службу) (р.№ 2317а, н.д. Т.Пастух) (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (р.№ 2228а, н.д. О.Дроздик) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення виконання повноважень законно обраними представниками територіальної громади, які досягли пенсійного віку) (р.№ 2391а, н.д. М.Бурбак) (Комітет головний)

10. Проект Закону про внесення зміни до статті 36 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії, одержаних під час участі в Революції Гідності (р.№ 2162а, н.д. О.Третьяков та ін.) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення зміни до статті 36 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо призначення пенсії у зв'язку зі смертю або загибеллю унаслідок ушкодження здоров'я під час участі в Революції Гідності) (р.№ 2162а-2, н.д. М.Головко) (Комітет головний)

11. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо сплати підприємствами внеску за місцем їх розташування) (р.№ 2281, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

12. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.) (Комітет головний)

13. Проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо посилення соціального захисту членів сімей військовослужбовців, які загинули під час проходження військової служби) (р.№ 2107а, н.д. В.Балога)

14. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення посадових осіб органів місцевого самоврядування, що обіймають виборні посади та посадових осіб, які відповідають за мобілізаційну роботу в місцевих державних адміністраціях (р.№ 2738, н.д. Б.Матківський та ін.)

15. Проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей) (р.№ 2345а, н.д. Л.Денісова та ін.)

16. Різне

 

 

Під час обговорення порядку денного засідання  Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного на прохання автору законодавчої ініціативи:

питання № 4: - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиних принципів нарахування пенсій та скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 2767-2, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований) (Комітет головний);

питання № 5: - проект Закону про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні та призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами нарахування пенсій (р.№ 2768-1, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований);

питання № 6: - проект Закону про внесення змін до статті 344 Податкового кодексу України щодо скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні та призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами нарахування пенсій (р.№ 2769-1, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований).

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Шістнадцяте питання:

Голова Комітету Денісова Л.Л. нагадала народним депутатам – членам Комітету про заходи, заплановані на жовтень-листопад 2015 року, а саме:

- розгляд на виїзному засіданні в м. Чернігів питання про роботу нової системи призначення житлових субсидій та стан забезпечення державною підтримкою населення (26-30 жовтня 2015р.);

- розгляд на виїзному засіданні в м. Херсон питання про хід реалізації державної політики щодо забезпечення прав тимчасово переміщених осіб (19-23 жовтня 2015 р.);

- проведення засідання «круглого столу» щодо відповідності законодавчих актів України нормам та стандартам Конвенції МОП №102 та Європейського кодексу соціального забезпечення» (за сприяння МОП) (жовтень);

- проведення засідання «круглого столу» щодо стану дотримання трудових гарантій учасників антитерористичної операції та деякі питання соціального захисту цієї категорії громадян і членів їх сімей (7 жовтня 2015 р.);

- проведення засідання «круглого столу» щодо посилення ролі соціального діалогу у захисті соціально-економічних та трудових прав громадян (листопад).

 

Десяте питання: проект Закону про внесення зміни до статті 36 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії, одержаних під час участі в Революції Гідності (р.№ 2162а, н.д. О.Третьяков та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шухевича Ю.Р.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

- проект Закону про внесення зміни до статті 36 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо призначення пенсії у зв'язку зі смертю або загибеллю унаслідок ушкодження здоров'я під час участі в Революції Гідності) (р.№ 2162а-2, н.д. М.Головко) (Комітет головний)

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Сьоме питання: проект Закону про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України (щодо працівників приватних осіб - підприємців, призваних на військову службу) (р.№ 2317а, н.д. Т.Пастух) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Пастуха Т.Т.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу та в цілому з урахуванням викладеної пропозиції Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та вимог нормопроектувальної техніки у редакції, запропонованій Комітетом (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

Перше питання: проект Закону про зовнішню трудову міграцію (р.№ 2330а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Мущиніна В.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Дроздик О.В., Сімак Т.А., Українець С.Я., Касянчук С.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект направити до Комітету для підготовки на повторне перше читання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Друге питання: проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення функціонування реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів (р.№ 2041а, Кабінет Міністрів України)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Мущиніна В.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Куніцин С.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Третє питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення функціонування реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів (р.№ 2042а, Кабінет Міністрів України)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Мущиніна В.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю., Куніцин С.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

 

Восьме питання: проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (р.№ 2228а, н.д. О.Дроздик) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Дроздика О.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю., Денісова Л.Л., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Дев’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення виконання повноважень законно обраними представниками територіальної громади, які досягли пенсійного віку) (р.№ 2391а, н.д. М.Бурбак) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Одинадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо сплати підприємствами внеску за місцем їх розташування) (р.№ 2281, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

 

Дванадцяте питання: проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо посилення соціального захисту членів сімей військовослужбовців, які загинули під час проходження військової служби) (р.№ 2107а, н.д. В.Балога)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення посадових осіб органів місцевого самоврядування, що обіймають виборні посади та посадових осіб, які відповідають за мобілізаційну роботу в місцевих державних адміністраціях (р.№ 2738, н.д. Б.Матківський та ін.)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

П’ятнадцяте питання:

Слухали: доповідь народного депутата України Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В.,Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету Каплін С.М.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                          Л.Л.Денісова

 

 

Секретар Комітету                                                       Н.В.Веселова

                  

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку