В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 26

 

«07» жовтня 2015 року

вулМ.Грушевського, 18/2

                                                                                              кімн.11, 16 год. 00 хв.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю

 

 

Присутні запрошені:

 

ДОВБЕНКО

Михайло Володимирович

 

- народний депутат України

МАРКЕВИЧ

Ярослав Володимирович

 

- народний депутат України

МЕЛЬНИЧУК

Сергій Петрович

 

- народний депутат України

ЧЕРНЕНКО

Олександр Миколайович

 

- народний депутат України

ЧИЖМАРЬ

Юрій Васильович

 

- народний депутат України

Баженков

Євген Володимирович

 

- директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

Долгов

Ігор Олексійович

 

- заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції

Кузовой

Юрій Віталійович

 

- директор Департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України

Мірошниченко

Олексій Валентинович

 

- перший заступник голови СПО сторони роботодавців на національному рівні

Мущинін

Віталій Вадимович

 

- заступник Міністра соціальної політики України

Нагорна

Тамара Абдухамідовна

- в.о. директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Наумов

Сергій Михайлович

- заступник директора Департаменту оподаткування фізичних осіб Державної фіскальної служби України

 

Нестеров

Сергій Володимирович

- перший заступник директора Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

БОРІСЕНКО

Роман Миколайович

 

- директор Департаменту персоналу Національного банку України

Українець

Сергій Якович

 

- заступник Голови Федерації професійних спілок України

Фреюк

Артем Тарасович

- начальник юридичного управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

Шамбір

Микола Іванович

 

- перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

Ярошенко

Валерій Станіславович

- заступник Міністра соціальної політики України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

Різне

Щодо ситуації, яка склалась у зв’язку з підписанням Міністром соціальної політики України Розенком П.В. наказу щодо попередження про вивільнення керівників Центрального апарату державної служби зайнятості та директорів обласних центрів зайнятості, а також його подальшу реалізацію.

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (р.№ 2775, Кабінет Міністрів України) (повторне друге читання) (Комітет головний)

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності керівників підприємств, установ, організацій за недодержання вимог законодавства стосовно збереження за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, місця роботи, посади і виплати компенсації середнього заробітку (р.№ 2222а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

3. Проект Закону про внесення зміни до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 2466а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 2466а-1, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо застосування єдиного показника середньої заробітної плати в Україні для призначення (перерахунку) пенсій (р.№ 1713, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності в частині працевлаштування людей з інвалідністю (р.№ 2299а, н.д. О.Третьяков та ін.)

6. Проект Закону про виконавче провадження (р.№ 2507а, Президент України)

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення мінімальної питомої ваги заробітної плати у структурі собівартості) (р.№ 2332а, н.д. О.Дроздик) (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо умов призначення пенсій у зв'язку з втратою годувальника (р.№ 2272а, н.д. В.Сидорчук) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо створення рівних умов для реалізації прав працівників, які виховують дітей або доглядають за хворим членом сім'ї (р.№ 2235, н.д. А.Шипко) (Комітет головний)

10. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав працівника на вільне обрання банківської установи для отримання заробітної плати) (р.№ 2287а, н.д. І.Луценко, Я.Маркевич) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав особи на вільне обрання банківської установи для отримання заробітної плати, пенсії, інших виплат та заходів для економії коштів бюджетних установ, державних і комунальних підприємств) (р.№ 2287а-1, н.д. М.Довбенко та ін.) (Комітет головний)

11. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань забезпечення захисту трудових прав людини та добросовісної конкуренції між роботодавцями) (р.№ 2233, н.д. О.Черненко) (Комітет головний)

12. Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність розділ ІІ Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" (реєстр. № 2699, н.д. Д.Лубінець, О.Недава та ін.) (Комітет головний)

13. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктами, які провадять незалежну професійну діяльність) (р.№ 2720, н.д. Ю.Чижмарь)

14. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" (щодо розміру пенсійного забезпечення пенсіонерів з числа військовослужбовців) (р.№2782, н.д. О.Купрієнко)

15. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту добровольців, виплати одноразової грошової допомоги у разі їх загибелі (смерті) та інших питань (р.№ 2569, н.д. С.Мельничук)

16. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо звільнення від сплати митних платежів транспортних засобів, які надійшли у якості гуманітарної допомоги для забезпечення соціально-економічних потреб територіальних громад в Україні (р.№ 2160а, н.д. О.Порошенко, І.Мельничук)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" (щодо позбавлення оподаткування транспортних засобів, які надійшли як гуманітарна допомога сільським, селищним, міським радам) (р.№ 2160а-1, н.д. М.Головко)

17. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від податку на нерухоме майно соціально незахищених верств населення) (р.№ 2491, н.д. В.Бандуров та ін.)

 

Під час обговорення порядку денного засідання Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного на прохання автору законодавчої ініціативи:

питання № 7: - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення мінімальної питомої ваги заробітної плати у структурі собівартості) (р.№ 2332а, н.д. О.Дроздик) (Комітет головний);

питання № 8: - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо умов призначення пенсій у зв'язку з втратою годувальника (р.№ 2272а, н.д. В.Сидорчук) (Комітет головний).

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Питання Різне: щодо ситуації, яка склалась у зв’язку з підписанням Міністром соціальної політики України Розенком П.В. наказу щодо попередження про вивільнення керівників Центрального апарату державної служби зайнятості та директорів обласних центрів зайнятості, а також його подальшу реалізацію

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л. та доповідь заступника Міністра соціальної політики України Ярошенка В.С.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Каплін С.М., Дроздик О.В., Українець С.Я., Мірошниченко О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: схвалити рекомендації щодо ситуації, яка склалась у зв’язку з підписанням Міністром соціальної політики України Розенком П.В. наказу щодо попередження про вивільнення керівників Центрального апарату державної служби зайнятості та директорів обласних центрів зайнятості, а також його подальшу реалізацію (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Перше питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (р.№ 2775, Кабінет Міністрів України) (повторне друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

Вирішили: погодитись з текстом порівняльної таблиці до законопроекту і рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Друге питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності керівників підприємств, установ, організацій за недодержання вимог законодавства стосовно збереження за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, місця роботи, посади і виплати компенсації середнього заробітку (р.№ 2222а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Мущинін В.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Третє питання: проект Закону про внесення зміни до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 2466а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Мущиніна В.В.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

- проект Закону про внесення змін до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 2466а-1, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності в частині працевлаштування людей з інвалідністю (р.№ 2299а, н.д. О.Третьяков та ін.)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Шосте питання: проект Закону про виконавче провадження (р.№ 2507а, Президент України)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Дев’яте питання: проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо створення рівних умов для реалізації прав працівників, які виховують дітей або доглядають за хворим членом сім'ї (р.№ 2235, н.д. А.Шипко) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Десяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав працівника на вільне обрання банківської установи для отримання заробітної плати) (р.№ 2287а, н.д. І.Луценко, Я.Маркевич) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Маркевича Я.В.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Денісова Л.Л., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Кузовой Ю.В., Каплін С.М.

Пропозиція підкомітету: рекомендувати Верховній Раді України законопроект реєстр. № 2287а прийняти за основу, а при його доопрацюванні до другого читання взяти до уваги положення альтернативного законопроекту реєстр. № 2287а-1.

Голосували: «за» - 1, «утримався» - 5.

 

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту прав особи на вільне обрання банківської установи для отримання заробітної плати, пенсії, інших виплат та заходів для економії коштів бюджетних установ, державних і комунальних підприємств) (р.№ 2287а-1, н.д. М.Довбенко та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Довбенка М.В.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: член Комітету Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Денісова Л.Л., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Кузовой Ю.В., Каплін С.М.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект реєстр. № 2287а-1 прийняти за основу, а при його доопрацюванні до другого читання взяти до уваги положення законопроекту реєстр. № 2287а (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

Одинадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань забезпечення захисту трудових прав людини та добросовісної конкуренції між роботодавцями) (р.№ 2233, н.д. О.Черненко) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Черненка О.М.

Присутні: члени Комітету  Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктами, які провадять незалежну професійну діяльність) (р.№ 2720, н.д. Ю.Чижмарь)

Слухали: доповідь народного депутата України Чижмаря Ю.В.

Присутні: члени Комітету  Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Наумов С.М., Шамбір М.І., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" (щодо розміру пенсійного забезпечення пенсіонерів з числа військовослужбовців) (р.№2782, н.д. О.Купрієнко)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

П’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту добровольців, виплати одноразової грошової допомоги у разі їх загибелі (смерті) та інших питань (р.№ 2569, н.д. С.Мельничук)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Шістнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо звільнення від сплати митних платежів транспортних засобів, які надійшли у якості гуманітарної допомоги для забезпечення соціально-економічних потреб територіальних громад в Україні (р.№ 2160а, н.д. О.Порошенко, І.Мельничук)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" (щодо позбавлення оподаткування транспортних засобів, які надійшли як гуманітарна допомога сільським, селищним, міським радам) (р.№ 2160а-1, н.д. М.Головко)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроекти реєстр. № 2160а та реєстр. № 2160а-1 повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Сімнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від податку на нерухоме майно соціально незахищених верств населення) (р.№ 2491, н.д. В.Бандуров та ін.)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Куніцин С.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «утримався» - 1.

 

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                          Л.Л.Денісова

 

 

 

Секретар Комітету                                                       Н.В.Веселова

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку