В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 32

 

«23» листопада 2015 року

вул.Банкова, 6-8,

                                                                                              кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

 

Присутні запрошені:

 

Данілов

Ігор Олександрович

- начальник відділу Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України

Долгов    

Ігор Олексійович

- заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції

Єгорова

Тетяна Анатоліївна

- заступник начальника відділу фінансів, соціального та пенсійного забезпечення Міністерства фінансів України

Зінкевич

Наталія Іванівна

- в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат)

Іванкевич

Віктор Вікторович

- заступник Міністра соціальної політики України – керівник апарату

Кузовой

Юрій Віталійович

- директор Департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України

Мущинін

Віталій Вадимович

- заступник Міністра соціальної політики України – керівник апарату

Нестеров

Сергій Володимирович

- перший заступник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Сеник

Інеса Віталіївна

- директор Департаменту статистки праці Державної служби статистики України

СТЕПАНЕНКО

Олена Анатоліївна

- Голова Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 

Українець

Сергій Якович

- заступник Голови Федерації професійних спілок України

Чеберкус

Дмитро Вікторович

- директор Департаменту науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України

Чижевський

Віктор Юрійович

- в.о. першого заступника директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Шамбір

Микола Іванович

- перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Проект Закону про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо виключення з переліку святкових днів 2 травня - Дня міжнародної солідарності трудящих) (р.№ 2344, н.д. М.Томенко) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо упорядкування відзначення святкових днів) (р.№ 2344-1, н.д. В.Балога) (Комітет головний)

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про колективні договори і угоди" (щодо укладання колективних договорів) (р.№ 2437, н.д. О.Сугоняко) (Комітет головний)

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткового захисту інтересів окремих категорій працівників, забезпечення продовольчої безпеки та нейтралізації економічних ризиків декомунізації (р.№ 2843, н.д. І.Луценко) (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 1087, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований) (Комітет головний)

5. Проект Постанови про забезпечення рівних соціальних гарантій громадянам України та здійснення соціального забезпечення громадян України на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження (р.№ 1715, н.д. Н.Веселова) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо участі в управлінні Фонду представників потерпілих на виробництві (р.№ 2533а, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

7. Проект Постанови про деякі питання матеріального забезпечення та надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам (р.№ 2534а, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

8. Проект Постанови про заходи із посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб (р.№ 2535а, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо зниження пенсійного віку та поліпшення інших умов виходу на пенсію) (р.№ 3001, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо зниження пенсійного віку та страхового стажу (р.№ 3001-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо регулювання діяльності відділень Фонду соціального страхування України та часткового фінансування санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та часткового фінансування літнього оздоровлення їх дітей в дитячих закладах оздоровлення) (р.№ 2701, н.д. О.Дмитренко) (Комітет головний)

11. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо спрощення порядку працевлаштування) (р.№ 2762, н.д. Р.Семенуха та ін.)

12. Проект Закону про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих (р.№ 3150, н.д. О.Третьяков та ін.)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення належного рівня соціального забезпечення (р.№ 3150-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

13. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування процентів) (р.№ 2397, н.д. Т.Козак)

14.Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (щодо скасування тимчасової заборони на виплату призначених пенсій у період служби в органах місцевого самоврядування посадовим особам місцевого самоврядування, які обрані або затверджені на виборні посади) (р.№ 2326а, н.д. С.Ларін)

15. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення демографічної ситуації (р.№ 2377а, н.д. А.Денисенко)

16. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо підвищення рівня соціальних гарантій військовослужбовців, які беруть участь в бойових діях та членів сімей загиблих військовослужбовців) (р.№ 2197а, н.д. М.Головко та ін.)

17. Проект Постанови про скасування необґрунтованих привілеїв Голови Верховної Ради України та Президента України (р.№ 2866, н.д. В.Рабінович)

18. Проект Закону про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про соціальні послуги" (щодо приведення у відповідність із вимогами Конституції України) (р.№ 2428а, н.д. О.Дехтярчук)

19. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення індикативної заробітної плати та стимулювання виходу з тіні обчислення та нарахування заробітних плат (р.№ 3210, н.д. С.Мартиняк)

20. Проект Закону про внесення змін до статті 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" щодо пенсійного забезпечення та соціального захисту наукових працівників (р.№ 3250, н.д. О.Вілкул, Д.Колєсніков)

Під час обговорення порядку денного засідання Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного на прохання автора законодавчої ініціативи:

питання № 11: - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо спрощення порядку працевлаштування) (р.№ 2762, н.д. Р.Семенуха та ін.).

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Перше питання: Проект Закону про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо виключення з переліку святкових днів 2 травня - Дня міжнародної солідарності трудящих) (р.№ 2344, н.д. М.Томенко) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л. за дорученням автора законопроекту - народного депутата України Томенка М.В. про представлення на засіданні Комітету законопроекту р. № 2344

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Українець С.Я., Кузовой Ю.В., Королевська Н.Ю., Іванкевич В.В.

Пропозиція підкомітету: рекомендувати Верховній Раді України законопроект р. №2344, поданий народним депутатом України Томенком М.В., прийняти за основу і в цілому.

Голосували: «за» - 1, «утримався» - 3.

Вирішили: за результатами розгляду поданого народним депутатом України Томенком М.В. проекту Закону України про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо виключення з переліку святкових днів 2 травня – Дня міжнародної солідарності трудящих (р. №2344) Комітет не підтримав жодного з передбачених частиною першою статті 114 Регламенту Верховної Ради України рішень і пропонує визначитися шляхом особистого голосування під час розгляду на засіданні Верховної Ради України.

 

- проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо упорядкування відзначення святкових днів) (р.№ 2344-1, н.д. В.Балога) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України, керуючись пунктом 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо упорядкування відзначення святкових днів) (р. №2344-1), поданий народним депутатом України Балогою В.І., відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Шосте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо участі в управлінні Фонду представників потерпілих на виробництві (р.№ 2533а, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Українець С.Я., Степаненко О.А.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Сьоме питання: проект Постанови про деякі питання матеріального забезпечення та надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам (р.№ 2534а, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Восьме питання: проект Постанови про заходи із посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб (р.№ 2535а, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Дев’яте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо зниження пенсійного віку та поліпшення інших умов виходу на пенсію) (р.№ 3001, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект р. №3001, поданий народним депутатом України Міщенком С.Г за наслідками розгляду у першому читанні відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо зниження пенсійного віку та страхового стажу (р.№ 3001-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Українець С.Я., Денісова Л.Л., Мущинін В.В., Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект р. №3001-1, поданий народним депутатом України Королевською Н.Ю.,  включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та за наслідками розгляду у першому читанні відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

 

Десяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо регулювання діяльності відділень Фонду соціального страхування України та часткового фінансування санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та часткового фінансування літнього оздоровлення їх дітей в дитячих закладах оздоровлення) (р.№ 2701, н.д. О.Дмитренко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект за результатами розгляду у першому читанні відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

Дванадцяте питання: проект Закону про внесення зміни до статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих (р.№ 3150, н.д. О.Третьяков та ін.)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення належного рівня соціального забезпечення (р.№ 3150-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л. та доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо відновлення належного рівня соціального забезпечення» (р. № 3150-1), поданий народними депутатами України Н.Королевською, Ю.Солодом, прийняти за основу, а при його доопрацюванні до другого читання врахувати положення законопроекту «Про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту членів сімей загиблих» (р. № 3150), поданого народним депутатом України О.Третьяковим та іншими (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування процентів) (р.№ 2397, н.д. Т.Козак)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (щодо скасування тимчасової заборони на виплату призначених пенсій у період служби в органах місцевого самоврядування посадовим особам місцевого самоврядування, які обрані або затверджені на виборні посади) (р.№ 2326а, н.д. С.Ларін)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

П’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення демографічної ситуації (р.№ 2377а, н.д. А.Денисенко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

Шістнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо підвищення рівня соціальних гарантій військовослужбовців, які беруть участь в бойових діях та членів сімей загиблих військовослужбовців) (р.№ 2197а, н.д. М.Головко та ін.)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

Сімнадцяте питання: проект Постанови про скасування необґрунтованих привілеїв Голови Верховної Ради України та Президента України (р.№ 2866, н.д. В.Рабінович)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти даний проект Постанови (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Вісімнадцяте питання: проект Закону про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про соціальні послуги" (щодо приведення у відповідність із вимогами Конституції України) (р.№ 2428а, н.д. О.Дехтярчук)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Дев’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення індикативної заробітної плати та стимулювання виходу з тіні обчислення та нарахування заробітних плат (р.№ 3210, н.д. С.Мартиняк)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

Двадцяте питання: проект Закону про внесення змін до статті 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" щодо пенсійного забезпечення та соціального захисту наукових працівників (р.№ 3250, н.д. О.Вілкул, Д.Колєсніков)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: члени Комітету Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

У зв`язку з відсутністю з поважних причин секретаря Комітету Веселової Н.В., Голова Комітету Денісова Л.Л. наголосила на необхідності визначитись з кандидатурою з членів Комітету, присутніх на засіданні, яка зафіксує підрахунок голосів при голосуванні за рішення по законопроектах.

Пропозиція: народний депутат України – голова підкомітету Драюк Сергій Євсейович.

Прийнято одноголосно.

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                    Л.Л.Денісова

 

 

 

Голова підкомітету                                                               С.Є.Драюк

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку