Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

вул.Банкова, 6-8,

                                                                                              кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

 

Присутні запрошені:

 

ДЕМЧАК

Руслан Євгенійович

- народний депутат України

ШИПКО

Андрій Федорович

- народний депутат України

ШУХЕВИЧ

Юрій-Богдан Романович

- народний депутат України

Баженков

Євген Володимирович

- директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

Волосовець

Ірина Петрівна

- головний спеціаліст відділу організації медичної допомоги дітям Управління медичної допомоги матерям і дітям Медичного департаменту Міністерства охорони здоров’я України

Данильчук

Ігор Якович

- начальник відділу управління кадрової роботи Головного управління Національної гвардії України

Діденко

Сергій Олексійович

 

 

- заступник директора департаменту видатків бюджету соціальної сфери Міністерства фінансів України

Долгов

Ігор Олексійович

 

- заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції

Зінкевич

Наталія Іванівна

 

- в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат)

Іванкевич

Віктор Вікторович

 

- заступник Міністра соціальної політики України – керівник апарату

Ізотова

Анжеліка Русланівна

 

- начальник відділу Антимонопольного комітету України

Карпінська

Леся Григорівна

 

- в.о. начальника Управління координації центрів реформ Міністерства охорони здоров’я України

Костанчук

Тарас Дмитрович

 

- керівник ГО «ВПО АТО «Справедливість»

Кузовой

Юрій Віталійович

- директор Департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України

Малежик

Ірина Михайлівна

 

- заступник голови Молодіжної ради Федерації професійних спілок України

Машлятіна

Тетяна Дмитрівна

- заступник голови Центральної Ради Всеукраїнської професійної спілки працівників органів Державної фіскальної служби

 

Мущинін

Віталій Вадимович

 

- заступник Міністра соціальної політики України

Понуровська Юлія

 

- прес-секретар ГО «ВПО АТО «Справедливість»

Прокопенко

Василь Володимирович

- начальник відділу пенсійного забезпечення Головного управління Національної гвардії України

Саєнко

Володимир Володимирович

 

- заступник Голови Федерації професійних спілок України

Сподар

Ярослав Богданович

- заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майор

СТЕПАНЕНКО

Олена Анатоліївна

 

- Голова Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 

Шамбір

Микола Іванович

- перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про колективні договори і угоди" (щодо укладання колективних договорів) (р.№ 2437, н.дО.Сугоняко) (Комітет головний)

2. Проект Закону про загальнообов'язкове соціальне медичне страхування (р.№ 2462а, н.дА.Шипко) (Комітет головний)

3. Проект Закону про внесення змін до пункту 9 розділу ІІI "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо діяльності на території Донецької і Луганської областей) (р.№ 2475, н.дС.Сажко) (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту трудових прав державних службовців (р.№ 2727, н.дН.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткового захисту інтересів окремих категорій працівників, забезпечення продовольчої безпеки та нейтралізації економічних ризиків декомунізації (р.№ 2843, н.дІ.Луценко) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії (р.№ 3203, н.дЮ.Шухевич) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції (р.№ 3339, н.дР.Демчак) (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про відпустки" (щодо соціального захисту сімей, які мають дітей-інвалідів із діагнозом аутизм) (р.№ 3355, н.дС.Міщенко) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо порядку встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці) (р.№ 3438, н.дО.Ляшко, Ю.Чижмарь та ін.) (Комітет головний)

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (щодо діяльності студентських профспілок) (р.№ 3474, н.дЯ.Маркевич, О.Рябчин та ін.) (Комітет головний)

11. Проект Закону про відновлення призначення пенсій окремим категоріям державних службовців та інших посадових осіб (р.№ 3502, н.дА.Шинькович) (Комітет головний)

12. Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків військової служби» (р.№ 3591, Кабінет Міністрів України)

13. Проект Закону про внесення змін до статті 14 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо уточнення пільг курсантам вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів) (р.№ 3189, н.дГ.Бобов)

14. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей (р.№ 3497, н.дТ.Кремінь, Л.Денісова та ін.)

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей (р.№ 3497-1, н.дН.Веселова)

Різне:

1. Про внесення змін до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на вересень 2015 року - січень 2016 року (третя сесія Верховної Ради України восьмого скликання)

2. Звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення  за період роботи третьої сесії Верховної Ради України VIІI скликання

3. Про план роботи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на лютий – липень 2016 року (четверта сесія Верховної Ради України восьмого скликання)

4. Пропозиції до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

 

Під час обговорення порядку денного засідання Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного на прохання авторів законодавчої ініціативи:

питання № 9: - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо порядку встановлення мінімальних гарантій в оплаті праці) (р.№ 3438, н.дО.Ляшко, Ю.Чижмарь та ін.) (Комітет головний);

питання № 10 - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (щодо діяльності студентських профспілок) (р.№ 3474, н.дЯ.Маркевич, О.Рябчин та ін.) (Комітет головний);

питання № 11 - проект Закону про відновлення призначення пенсій окремим категоріям державних службовців та інших посадових осіб (р.№ 3502, н.дА.Шинькович) (Комітет головний).

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

Друге питання: проект Закону про загальнообов'язкове соціальне медичне страхування (р.№ 2462а, н.дА.Шипко) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шипка А.Ф.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Карпінська Л.Г., Денісова Л.Л., Шипко А.Ф., Іванкевич В.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Кузовой Ю.В.

Під час обговорення автор законопроекту погодився доопрацювати даний законопроект до внесення його на розгляд Верховної Ради України у першому читанні.

 

 

Сьоме питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції (р.№ 3339, н.дР.Демчак) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Демчака Р.Є.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Королевська Н.Ю., Мущинін В.В., Демчак Р.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Перше питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про колективні договори і угоди" (щодо укладання колективних договорів) (р.№ 2437, н.дО.Сугоняко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

 

Третє питання: проект Закону про внесення змін до пункту 9 розділу ІІI "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо діяльності на території Донецької і Луганської областей) (р.№ 2475, н.дС.Сажко)  (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Дроздик О.В., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Під час обговорення автор законопроекту погодився доопрацювати даний законопроект до внесення його на розгляд Верховної Ради України у першому читанні.

 

 

Четверте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту трудових прав державних службовців (р.№ 2727, н.дН.Королевська, Ю.Солод) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Іванкевич В.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткового захисту інтересів окремих категорій працівників, забезпечення продовольчої безпеки та нейтралізації економічних ризиків декомунізації (р.№ 2843, н.дІ.Луценко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Дрозик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

 

 

Восьме питання: проект Закону про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про відпустки" (щодо соціального захисту сімей, які мають дітей-інвалідів із діагнозом аутизм) (р.№ 3355, н.дС.Міщенко) (Комітет головний) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Дрозик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, «утримався» - 1.

Дванадцяте питання: проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків військової служби» (р.№ 3591, Кабінет Міністрів України)

Слухали: доповідь заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Долгова І.О.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Куніцин С.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до статті 14 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо уточнення пільг курсантам вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів) (р.№ 3189, н.дГ.Бобов)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей (р.№ 3497, н.дТ.Кремінь, Л.Денісова та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю., Веселова Н.В., Дроздик О.В.

 

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей (р.№ 3497-1, н.дН.Веселова)

Слухали: доповідь народного депутата України Веселової Н.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Шухевич Ю.Р.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей» (реєстр. № 3497), поданий народними депутатами України Т.Кремінєм, Л.Денісовою та іншими, за результатом розгляду у першому читанні прийняти за основу, а  проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей» (реєстр.№3497-1), поданий народним депутатом України Н. Веселовою, відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «утримався» -2.

 

 

Шосте питання: проект Закону про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії (р.№ 3203, н.дЮ.Шухевич) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шухевича Ю.Р.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Мущинін В.В., Діденко С.О., Дроздик О.В., Денісова Л.Л., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

Поряд з прийнятим рішенням, народні депутати України – члени Комітету вирішили звернутись до Голови Верховної Ради України В.Б.Гройсмана з листом про включення зазначеного законопроекту, як першочергового до розгляду, до порядку денного сесії Верховної Ради України та розгляду його на пленарному тижні 2-5 лютого 2016 року.

 

 

Питання Різне:

1. Про внесення змін до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на вересень 2015 року  -  січень 2016 року (третя сесія Верховної Ради України восьмого скликання)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

Вирішили: внести зміни до Плану роботи Комітету на вересень 2015 року - січень 2016 року (третя сесія Верховної Ради України восьмого скликання) (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

2. Звіт про роботу Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення  за період роботи третьої сесії Верховної Ради України VIІI скликання

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

Вирішили: затвердити письмовий звіт Комітету про підсумки роботи за період роботи третьої сесії Верховної Ради України VIІI скликання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

3. Про план роботи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на лютий – липень 2016 року (четверта сесія Верховної Ради України восьмого скликання)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю.

Вирішили: затвердити план роботи Комітету на лютий – липень 2016 року (четверта сесія Верховної Ради України восьмого скликання) з урахуванням пропозицій, внесених народним депутатом України Королевською Н.Ю. (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

4. Пропозиції до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: народний депутат України - член Комітету Каплін С.М.

Вирішили: затвердити перелік законопроектів, що пропонуються до включення до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, з опрацювання яких Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення визначений головним, та затвердити перелік законопроектів, які Комітет пропонує не включати до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

 

 

         Голова Комітету                                                                    Л.Л.Денісова

 

 

 

         Секретар Комітету                                                               Н.В.Веселова

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку