В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 41

 

«16» березня 2016 року

вул.Банкова, 6-8,

кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

 

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

 

 

 

Присутні запрошені:

 

ШУХЕВИЧ

Юрій-Богдан Романович

- народний депутат України

 

ВЕРБА

Андрій Сергійович

 

- прокурор Управління правового забезпечення Генеральної прокуратури України

ГОРБАЧ

Ольга Іванівна

 

- член Комісії , що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг

ДАНІЛОВ

Ігор Олександрович

- начальник відділу Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України

 

ДМИТРЕНКО

Надія Миколаївна

- заступник директора Департаменту ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України

 

 

ЖИДЕНКО

Володимир Вікторович

- начальник правового департаменту Національної поліції України

ЗАРУБІНА

Світлана Анатоліївна

- начальник управління страхових виплат виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

КУЗОВИЙ

Юрій Віталійович

 

- директор Департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України

МАКСИМЧУК

Володимир Спиридонович

- керівник Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення Федерації професійних спілок України

МАШКІН

Владислав Геннадійович

 

- заступник Голови  правління Пенсійного фонду України

МУЩИНІН

Віталій Вадимович

 

- заступник Міністра соціальної політики України

НЕСТЕРОВ

Сергій Володимирович

- перший заступник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

 

ОЛІЙНИК

Олег Миколайович

 

- керівник офісу з фінансового та економічного аналізу у ВРУ

ПАНЧЕНКО

Олександр Сергійович

 

- член Комісії з цінних паперів та фондового ринку

РОМАНЧУК

Світлана Іванівна

 

- заступник директора Департаменту – начальник відділу соціального та пенсійного забезпечення Міністерства фінансів України

РЯБЦЕВА

Тетяна Анатоліївна

- завідувач відділу Департаменту правової роботи і охорони праці Федерації професійних спілок України

ТЕЛЬНИК

Олександр Борисович

 

- перший заступник начальника Управління правового забезпечення Служби безпеки України

ЯРОШЕНКО

Валерій Станіславович

- заступник Міністра соціальної політики України

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про стан виконання Закону України 804-VIII  від 24.11.2015 року «Про внесення зміни до статті 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії, одержаних під час участі в Революції Гідності»

 

2. Проект Закону про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення № 102 (р.№0091, Президент України)

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання та легалізації зайнятості домашніх працівників (р.№ 3734, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення кадрової роботи платниками податків (р.№ 3507, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівників (р.№ 3507-1, н.д. Н.Королевська) (Комітет головний)

 

5. Проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо відновлення протиправно скасованого порядку збільшення пенсії (р. №3596, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно забезпечення принципу соціальної справедливості щодо надання пільг найбільш вразливим верствам населення (р.№ 3583, н.д. В.Писаренко) (Комітет головний)

 

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перенесення щорічної відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника у зв'язку з доглядом за хворою дитиною віком до 14 років (р.№ 3450, н.д. В.Зубик) (Комітет головний)

 

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо порядку виплати одноразової страхової виплати (р. №3612, н.д. О.Барна) (Комітет головний)

 

9. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій) (р.№ 2095а, н.д. І.Васюник) (Комітет головний)

 

10. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо права на профспілковий захист при звільненні працівників правоохоронних органів (р.№ 2829, н.д. С.Каплін та ін.) (Комітет головний)

 

11. Проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи" (р.№ 3676, н.д.  В.Ар’єв )

 

12. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення витрат, понесених фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності (р.№ 3496, н.д. І.Єфремова, Л.Денісова та ін.)

 

13. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо призначення пенсії дружинам (чоловікам) загиблих (померлих) військовослужбовців, які зайняті доглядом за дітьми годувальника до 8-го віку та проходять військову службу) (р.№ 3752, н.д. А.Антонищак)

 

14. Проект Закону про внесення зміни до статті 47 Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення" щодо додаткових гарантій захисту пенсійних накопичень вкладників недержавних пенсійних фондів (р.№ 3473, н.д. Н.Веселова)

 

Під час обговорення порядку денного засідання Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного:

 

у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України 16 березня 2016 р.

питання № 2: - проект Закону про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення № 102 (р.№0091, Президент України)

на прохання автора законодавчої ініціативи:

питання № 4: - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення кадрової роботи платниками податків (р.№ 3507, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівників (р.№ 3507-1, н.д. Н.Королевська) (Комітет головний)

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Перше питання: про стан виконання Закону України № 804-VIII  від 24.11.2015 року «Про внесення зміни до статті 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії, одержаних під час участі в Революції Гідності»

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України – Мущиніна В.В., заступника Голови правління Пенсійного фонду України – Машкіна В.Г.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Драюк С.Є., Шухевич Ю.Р.

Вирішили: роботу Міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду України визнати задовільною. Міністерству соціальної політики України терміново провести роботу щодо підтвердження статусу осіб, на яких поширюється чинність зазначеного Закону та надання родині Пантелєєва І.М. посвідчення, яке підтверджує право на отримання підвищення до пенсії та пільги. Проінформувати Комітет про стан виконання цих рекомендацій до 01 травня 2016 року (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо відновлення протиправно скасованого порядку збільшення пенсії (р. №3596, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шухевича Ю.Р.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Драюк С.Є., Мущинін В.В., Машкін Г.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «утримався» - 1.

 

Дванадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення витрат, понесених фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності (р.№ 3496, н.д. І.Єфремова, Л.Денісова та ін.)

Слухали: доповідь народного депутата України Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

У зв`язку з відсутністю з поважних причин секретаря Комітету Веселової Н.В., Голова Комітету Денісова Л.Л. наголосила на необхідності визначитись з кандидатурою з членів Комітету, присутніх на засіданні, яка зафіксує підрахунок голосів при голосуванні за рішення по законопроектах.

Пропозиція: народний депутат України – голова підкомітету Драюк Сергій Євсейович.

Прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету Денісова Л.Л. передала повноваження головуючого на засіданні першому заступнику Голови Комітету – народному депутату України Капліну С.М.

 

 

Третє питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання та легалізації зайнятості домашніх працівників (р.№ 3734, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України – Ярошенка В.С.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Каплін С.М., Драюк С.Є., Кузовий Ю.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Під час обговорення члени Комітету запропонували доручити Робочій групі з доопрацювання проекту Трудового кодексу України (р.№ 1658), створеній при Комітеті, розглянути можливість врегулювання питання  трудових відносин між фізичною особою та фізичною особою, яка виконує надомну роботу.

Прийнято одноголосно.

 

 

Дев’яте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій) (р.№ 2095а, н.д. І.Васюник) (доопрацьований Комітетом) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Дроздика О.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Ярошенко В.С., Кузовий Ю.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Десяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо права на профспілковий захист при звільненні працівників правоохоронних органів (р.№ 2829, н.д. С.Каплін та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутат України Капліна С.М.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Драюк С.Є., Куніцин С.В., Жиденко В.В., Верба А.С., Кузовий Ю.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

Одинадцяте питання: проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи" (р.№ 3676, н.д. В.Ар’єв )

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету Капліна С.М.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо призначення пенсії дружинам (чоловікам) загиблих (померлих) військовослужбовців, які зайняті доглядом за дітьми годувальника до 8-го віку та проходять військову службу) (р.№ 3752, н.д. А.Антонищак)

Слухали: інформацію першого заступника Голови Комітету Капліна С.М.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Драюк С.Є., Куніцин С.В., Мущинін В.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

Голова Комітету                                                                     Л.Л.Денісова

 

 

 

Голова підкомітету                                                                 С.Є.Драюк

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку