В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 44

 

 

 

«20» квітня 2016 року

вул. Банкова, 6-8,

кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

 

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

 

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

 

 

Присутні запрошені:

 

НЕМИРОВСЬКИЙ

Андрій Валентинович

 

- народний депутат України

КУРЯЧИЙ

Максим Павлович

 

- народний депутат України

РЕВА

Андрій Олексійович

 

- Міністр соціальної політики України

Баторшин

Ігор Олександрович

 

 

- завідувач сектору соціальних виплат Департаменту фінансів Міністерства оборони України

Вітюк

Юлія Федорівна

 

 

- заступник керівника Департаменту захисту соціально-економічних прав Федерації профспілок України

Галамага

Володимир Миколайович

 

- начальник відділу оплати праці в бюджетній сфері Міністерства фінансів України

Гевко

Андрій Євгенович

 

- заступник Міністра освіти і науки України

Гербеда

Сергій Володимирович

 

- заступник Голови Національної служби посередництва і примирення

Дегнера

Ігор Анатолійович

- заступник директора Департаменту - начальник відділу з питань оплати праці Департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці

Жиденко

Володимир Вікторович

- начальник Правового департаменту Національної поліції

 

Качан

Іван Іванович

- сільський голова с. Велика Бугаївка Васильківського району Київської області ( Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад)

Квочкіна

Світлана Федорівна

- заступник начальника управління - начальник відділу Департаменту методологічної роботи  та нормотворчої роботи Державної фіскальної служби України

Кепіна

Світлана Василівна

- начальник управління Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України

Когут

Роман Васильович

 

 

- заступник директора Департаменту морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України

Кравченко

Сергій Сергійович

 

- в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат)

Кузовой

Юрій Віталійович

- директор департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України

 

Левчук

Тетяна Іванівна

 

 

- начальник відділу трудової політики та соціального захисту Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

Леонов

Олександр Іванович

 

 

 

- начальник управління планування та виконання бюджету виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Лях

Дмитро Олексійович

 

 

 

- Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини – керівник Департаменту з питань дотримання соціально-економічних та гуманітарних прав

Максимчук

Володимир Спиридонович

 

 

- керівник управління соціального страхування та пенсійного забезпечення апарату Федерації профспілок України

Марушкевич

Ірина Миколаївна

 

 

 

 

- заступник директора Департаменту економіки та фінансів – начальник відділу фінансового планування та аналізу у вугільно-промисловому комплексі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

Миколюк

Назар Миронович

 

- аналітик Центру аналізу та розробки законодавства Асоціації міст України

Новак

Ірина Миколаївна

 

 

- провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи НАН України

Романчук

Світлана Іванівна

- заступник директора Департаменту видатків бюджету соціальної сфери Міністерства фінансів України

САВЧЕНКО

Вадим Іванович

 

 

- заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад

Сажієнко

Віталій Валерійович

- директор Департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці

Салахов

В’ячеслав Володимирович

 

- начальник управління Департаменту фінансів Міністерства оборони України

Севостьянова

Інна Георгіївна

- начальник відділу правового забезпечення, систематизації та моніторингу законодавства юридичного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

СТЕПАНЕНКО

Олена Анатоліївна

 

 

- Голова Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 

Хомутський

Андрій Вікторович

 

 

 

- начальник відділу податку на доходи фізичних осіб Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України

ЧЕРНЕГА

Роман Тарасович

 

- Голова Державної служби з питань праці

Шамбір

Микола Іванович

 

- перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Схвалення рекомендацій учасників семінару на тему: «Осучаснення прожиткового мінімуму як механізм підвищення рівня життя громадян»

2. Про стан виконання рекомендацій «круглого столу» на тему «Шляхи розв’язання проблем щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати», який відбувся 22 квітня 2015 року

3. Проект Закону про внесення зміни до частини третьої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо надання можливості збільшення пенсії внаслідок підвищення розміру прожиткового мінімуму (р.№ 4322, н.д. В.Писаренко) (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо надання можливості педагогічним, медичним, соціальним та іншим категоріям працівників працювати на своїх посадах після отримання пенсії за вислугу років) (р. № 4215, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до статті 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо права педагогічних, медичних та соціальних працівників на пенсію за вислугою років незалежно від віку) (р.№ 4150, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до статті 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення" щодо права на пенсію окремих категорій громадян (р.№ 4224, н.д. М.Курячий) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсій за вислугу років та порядку виплати пенсій (р.№ 3824, н.д. Н.Королевська) (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів державної пожежної охорони, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкових міліцій чи Державної кримінально-виконавчої служби України (р.№ 4116, н.д. А.Немировський)

9. Проект Закону про відновлення призначення пенсій окремим категоріям державних службовців та інших посадових осіб (р.№ 3502, н.д. А.Шинькович) (Комітет головний)

10. Проект Закону про державну підтримку жінок, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (р.№ 4185, н.д. В.Писаренко)

11. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв'язку із проходженням ними військової служби (р. №3464, н.д. О.Дехтярчук) (Комітет головний)

12. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перенесення щорічної відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника у зв'язку з доглядом за хворою дитиною віком до 14 років (р.№ 3450, н.д. В.Зубик) (Комітет головний)

13. Проект Закону про внесення змін до статті 20 Закону України "Про відпустки" щодо декретної відпустки (р.№ 3140, н.д. Ю.Вознюк) (Комітет головний)

14. Проект Закону про внесення доповнення до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо посилення соціального захисту сімей військовослужбовців) (р.№ 3846, н.д. Т.Пастух) (Комітет головний)

15. Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо значного зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 3647, н.д. А.Немировський) (Комітет головний)

16. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення соціальних гарантій сім'ям з дітьми) (р.№ 4073, н.д. С.Міщенко)

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей (р.№ 4073-1, н.д. І.Спориш)

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо соціального захисту сімей з дітьми) (р.№ 4073-2, н.д. А.Яценко)

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту сімей з дітьми (р.№ 4073-3, н.д. Н.Королевська)

17. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення пільг (р.№ 4143, н.д. Н.Королевська)

18. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо нарахування субсидій споживачам, які є працівниками бюджетних установ (р.№ 3850, н.д. А.Яценко)

19. Проект Закону про внесення зміни до статті 78 Закону України "Про Національну поліцію" (щодо уточнення стажу служби) (р.№ 3875, н.д. В.Развадовський)

20. Проект Закону про внесення змін до статті 54 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів (р.№ 3400, н.д. Г.Логвинський)

21. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування прибутку підприємств, що забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (р.№ 3015, н.д. А.Матвієнко)

- проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення державою сприятливих умов роботодавців, що забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (р.№ 3015-1, н.д. Н.Веселова)

- проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання роботодавців для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (р.№ 3015-2, н.д. Н.Королевська)

22. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування страхової діяльності та доходів, пов'язаних із страхуванням (р.№ 3668, н.д. С.Рибалка)

23. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо соціальних гарантій працівникам гірничих підприємств під час ліквідації або консервації) (р.№ 4170, н.д. О.Мусій)

24. Проект Закону про внутрішній водний транспорт (р.№ 2475а, н.д. Б.Козир)

25. Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору) (р.№ 3526, н.д. В.Бандуров)

26. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих положень законодавства з питань судоустрою і статусу суддів (р.№ 4180, н.д. С.Алєксєєв)

27. Про розгляд звернення народного депутата України Ю.Шухевича щодо відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення права подавати для обчислення пенсії довідки про заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року (р.№ 3811)

28. Внесення змін до складу Громадської ради при Комітеті

 

 

Під час обговорення порядку денного засідання Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного на прохання авторів законодавчої ініціативи:

питання № 9: - проект Закону про відновлення призначення пенсій окремим категоріям державних службовців та інших посадових осіб (р.№ 3502, н.д. А.Шинькович) (Комітет головний)

питання № 20: - проект Закону про внесення змін до статті 54 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів (р.№ 3400, н.д. Г.Логвинський)

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Восьме питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів державної пожежної охорони, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкових міліцій чи Державної кримінально-виконавчої служби України (р.№ 4116, н.д. А.Немировський)

Слухали: доповідь народного депутата України Немировського А.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

 

П’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо значного зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 3647, н.д. А.Немировський) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Немировського А.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Денісова Л.Л., Немировський А.В., Дроздик О.В., Каплін С.М.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Третє питання: проект Закону про внесення зміни до частини третьої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо надання можливості збільшення пенсії внаслідок підвищення розміру прожиткового мінімуму (р.№ 4322, н.д. В.Писаренко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Четверте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо надання можливості педагогічним, медичним, соціальним та іншим категоріям працівників працювати на своїх посадах після отримання пенсії за вислугу років) (р. № 4215, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Качан І.І., Денісова Л.Л., Шамбір М.І., Денісова Л.Л., Дроздик О.В.

Під час обговорення даного законопроекту Голова Комітету Денісова Л.Л. надала доручення секретаріату Комітету опрацювати питання щодо зміни умов пенсійного забезпечення працюючих пенсіонерів на період роботи на посадах в органах місцевого самоврядування.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до статті 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо права педагогічних, медичних та соціальних працівників на пенсію за вислугою років незалежно від віку) (р.№ 4150, н.д. С.Міщенко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

 

Сьоме питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсій за вислугу років та порядку виплати пенсій (р.№ 3824, н.д. Н.Королевська) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

 

Десяте питання: проект Закону про державну підтримку жінок, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня" (р.№ 4185, н.д. В.Писаренко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

Одинадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв'язку із проходженням ними військової служби (р. №3464, н.д. О.Дехтярчук) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до статті 20 Закону України "Про відпустки" щодо декретної відпустки (р.№ 3140, н.д. Ю.Вознюк) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Денісова Л.Л., Кузовой Ю.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення доповнення до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо посилення соціального захисту сімей військовослужбовців) (р.№ 3846, н.д. Т.Пастух) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Кузовой Ю.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Шосте питання: проект Закону про внесення змін до статті 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення" щодо права на пенсію окремих категорій громадян (р.№ 4224, н.д. М.Курячий) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Курячого М.П.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Каплін С.М., Кузовой Ю.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Шістнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення соціальних гарантій сім'ям з дітьми) (р.№ 4073, н.д. С.Міщенко)

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей (р.№ 4073-1, н.д. І.Спориш)

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо соціального захисту сімей з дітьми) (р.№ 4073-2, н.д. А.Яценко)

- проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту сімей з дітьми (р.№ 4073-3, н.д. Н.Королевська)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення соціального захисту дітей) (реєстр. № 4073-1), поданий народними депутатами України І.Споришем (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Перше питання: схвалення рекомендацій учасників семінару на тему: «Осучаснення прожиткового мінімуму як механізм підвищення рівня життя громадян»

Слухали: доповідь першого заступника Голови Комітету Капліна С.М.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Рева А.О., Денісова Л.Л., Каплін С.М.

Вирішили: схвалити рекомендації учасників семінару (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Друге питання: про стан виконання рекомендацій «круглого столу» на тему «Шляхи розв’язання проблем щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати», який відбувся 22 квітня 2015 року

Слухали: доповідь Міністра соціальної політики України Реви А.О.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Каплін С.М., Денісова Л.Л., Чернега Р.Т.

Вирішили:

І. Інформацію Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення з визначеного питання (Додаток 1) та Інформацію про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати (Додаток 2) взяти до відома.

ІІ. Рекомендувати:

1. Верховній Раді України прискорити розгляд пропозицій Президента України до законів:

- «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти» (проект реєстр. № 3830-3);

 - «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» (проект реєстр. № 3831-2);

- «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг» (проект реєстр. №  4024).   

2. Кабінету Міністрів України:

2.1. Забезпечити виконання своїх зобов'язань щодо:

- фінансування видатків на оплату праці працівників галузей бюджетної сфери в повному обсязі згідно вимог законодавства;

- повернення заборгованості за попередні роки та своєчасної сплати підприємствам за роботи, виконані на замовлення держави;

- рівномірного перерахування протягом року та повернення заборгованих за попередні роки відшкодувань підприємствам, що надають послуги пільговим категоріям населення;

- повернення підприємствам сум ПДВ та переплат податку на прибуток;

- остаточного погашення заборгованості з заробітної плати працівникам вугільної галузі та недопущення виникнення нової.

2.2. Підготувати та подати до Верховної Ради України законопроекти:

- щодо механізму зарахування до страхового стажу працівника періоду роботи, за який роботодавцем не виплачено заробітну плату та не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

- щодо скасування сплати виконавчого збору для підприємств державної форми власності у випадку виконавчого провадження за справами з повернення зарплатних боргів.

3. Міністерству соціальної політики України прискорити напрацювання законодавчих ініціатив щодо задоволення вимог найманих працівників у випадку неплатоспроможності роботодавця та підготовку пропозицій щодо ратифікації розділу ІІІ Конвенції МОП № 173 і приєднання до статті 25 Європейської соціальної хартії (переглянутої).

4. Центральним та місцевим органам виконавчої влади активізувати та підвищити ефективність роботи щодо забезпечення державного нагляду і контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю.

5.  Міністерству юстиції України продовжити проведення аналізу роботи арбітражних керуючих, які виконують повноваження на підприємствах-боржниках з виплати заробітної плати.

6. Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат:

- забезпечити регулярне проведення засідань, на яких за участю керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади заслуховувати керівників підприємств, що є найбільшими боржниками з виплати зарплати;

- постійно надавати інформацію про проведені засідання та прийняті рішення Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

7. Національній службі посередництва і примирення за участі Сторін соціального діалогу продовжити проведення роз’яснювальної роботи з метою підвищення рівня обізнаності сторін соціального діалогу щодо переваг застосування законодавства про колективні трудові спори (конфлікти) у разі порушення термінів виплати поточної заробітної плати та виникнення заборгованості з оплати праці.

8. Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення заслухати у травні 2016 року в порядку контролю інформацію Міністерства соціальної політики України про напрацювання комплексу заходів, спрямованих на забезпечення погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

9. Кабінету Міністрів України інформувати Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення про хід виконання даного рішення до 1 жовтня 2016 року.

Рішення додається.

Прийнято одноголосно.

 

 

Сімнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення пільг (р.№ 4143, н.д. Н.Королевська)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В., Рева А.О.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Вісімнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо нарахування субсидій споживачам, які є працівниками бюджетних установ (р.№ 3850, н.д. А.Яценко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «утримався» - 1.

 

 

Дев’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення зміни до статті 78 Закону України "Про Національну поліцію" (щодо уточнення стажу служби) (р.№ 3875, н.д. В.Развадовський)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Жиденко В.В., Денісова Л.Л., Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять перше питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування прибутку підприємств, що забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (р.№ 3015, н.д. А.Матвієнко)

- проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення державою сприятливих умов роботодавців, що забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (р.№ 3015-1, н.д. Н.Веселова)

- проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання роботодавців для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (р.№ 3015-2, н.д. Н.Королевська)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В., Денісова Л.Л., Рева А.О.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування прибутку підприємств, що забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (реєстр. № 3015), поданий народними депутатами України А.Матвієнком, М.Довбенком (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять друге питання: проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування страхової діяльності та доходів, пов'язаних із страхуванням (р.№ 3668, н.д. С.Рибалка)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Денісова Л.Л., Рева А.О.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять третє питання: проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо соціальних гарантій працівникам гірничих підприємств під час ліквідації або консервації) (р.№ 4170, н.д. О.Мусій)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В., Рева А.О., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять четверте питання: проект Закону про внутрішній водний транспорт (р.№ 2475а, н.д. Б.Козир)

Слухали: доповідь народного депутат України Куніцина С.В.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Рева А.О., Когут Р.В., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять п’яте питання: проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про судовий збір" (щодо звільнення від сплати судового збору) (р.№ 3526, н.д. В.Бандуров)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В., Рева А.О., Денісова Л.Л., Шамбір М.І.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять шосте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих положень законодавства з питань судоустрою і статусу суддів (р.№ 4180, н.д. С.Алєксєєв)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Рева А.О.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять сьоме питання: про розгляд звернення народного депутата України Ю.Шухевича щодо відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення права подавати для обчислення пенсії довідки про заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року (р.№ 3811)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України погодитись із пропозицією народного депутата України Ю. Шухевича щодо відкликання проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення права подавати для обчислення пенсії довідки про заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року (реєстр. № 3811) і визнати зазначений законопроект відкликаним, та зняти його з розгляду (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Двадцять восьме питання: внесення змін до складу Громадської ради при Комітеті

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Веселова Н.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: вивести зі складу Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Паньків Ярославу Степанівну, та увести до складу Громадської ради Комітету Харечко Ольгу Олександрівну, члена правління ВГО «Всеукраїнська асоціація кадровиків» (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

У зв`язку з відсутністю з поважних причин секретаря Комітету Веселової Н.В., Голова Комітету Денісова Л.Л. наголосила на необхідності визначитись з кандидатурою з членів Комітету, присутніх на засіданні, яка зафіксує підрахунок голосів при голосуванні за рішення по законопроектах.

Пропозиція: народний депутат України – голова підкомітету Драюк Сергій Євсейович.

Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                           Л.Л.Денісова

 

 

 

Голова підкомітету                                                             С.Є.Драюк

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку