В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 48

 

 

01 червня 2016 року

вул.Банкова, 6-8,

                                                                                            кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

 

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю.

 

Присутні запрошені:

 

Шухевич

Юрій-Богдан Романович

 

- народний депутат України

Борисенко

Роман Миколайович

 

- директор Департаменту персоналу Національного банку України

Влодек

Алла Мечиславівна

 

- головний спеціаліст відділу реформування Управління координації центрів реформ Міністерства охорони здоров’я України

Гліб

Тетяна Яківна

– заступник начальника відділу з питань соціального захисту Управління соціального, трудового та гуманітарного законодавства Департаменту публічного права Міністерства юстиції України

Гуртавцова

Марія Валеріївна

 

- директор санаторію «Україна» м.Ворзель

Дегліс

Микола Васильович

 

– директор виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Залєтов

Олександр Миколайович

 

- член Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг

Зеленська

Наталія Юріївна

- начальник управління обліку страхувальників та доходів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Ковпашко

Ірина Василівна

 

- директор Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України

Кузовой

Юрій Віталійович

 

- директор департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України

Леонов

Олександр Іванович

- начальник управління планування та виконання бюджету виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Мущинін

Віталій Вадимович

 

- заступник Міністра соціальної політики України

Савенко

Олександр Леонідович

- директор Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України

Савицька

Ірина Вікторівна

- заступник начальника юридичного управління  Державної служби зайнятості (Центрального апарату)

Сисак

Олег Миколайович

 

- головний спеціаліст медичного департаменту Міністерства охорони здоров’я України

СТЕПАНЕНКО

Олена Анатоліївна

 

- голова Громадської ради при Комітеті

Чепілко

Руслана Миколаївна

- головний спеціаліст відділу правового забезпечення, систематизації та моніторингу законодавства юридичного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Шевкун

Тетяна Василівна

- директор Асоціації Недержавних Пенсійних Фондів України та Адміністраторів Недержавних Пенсійних Фондів

Шубін

Олександр Олександрович

- в.о. заступника Голови Федерації профспілок України

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" (щодо удосконалення системи соціальних стандартів) (р.№ 4575, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку особистого прийому деяких категорій осіб (р.№ 4599, Кабінет Міністрів України)

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо повноважень Пенсійного фонду України) (р.№ 4556, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення зміни до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 4574, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стажу реабілітованих та депортованих осіб (р.№ 4574-1, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до пункту 7-2 розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо приведення його правових норм у відповідність із Конституцією України (р.№ 4504, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу у солідарній системі) (р.№ 4463, н.д. Ю.Левченко) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) (р.№ 4325, н.д. Ю.Тимошенко, І.Кириленко) (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перенесення щорічної відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника у зв'язку з доглядом за хворою дитиною віком до 14 років (р.№ 3450, н.д. В.Зубик) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі громадян у інвестиційній діяльності та недержавному пенсійному забезпеченні (р.№ 4259, н.д. М.Довбенко, А.Матвієнко)

10. Проект Закону про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо стимулювання участі громадян у інвестиційній діяльності та недержавному пенсійному забезпеченні (р.№ 4260, н.д. М.Довбенко, А.Матвієнко)

11. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Національний банк України" (щодо обмеження зарплат та премій посадовцям Національного банку України) (р.№ 4231, н.д. С.Міщенко)

12. Проект Закону про нульову декларацію (р.№ 3661, н.д. О.Кірш)

13. Про розгляд звернення народних депутатів України Королевської Н.Ю., Солода Ю.В. щодо відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування та єдиних підходів до нарахування пенсій (р.№ 2767-1 н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

14. Про розгляд звернення народних депутатів України Королевської Н.Ю., Солода Ю.В. щодо відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих  актів України щодо обліку трудової діяльності працівників (р.№ 3507-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

 

 

Під час обговорення порядку денного засідання Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного на прохання автора законодавчої ініціативи:

питання № 12: - проект Закону про нульову декларацію (р.№ 3661, н.д. О.Кірш)

 

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Четверте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стажу реабілітованих та депортованих осіб (р.№ 4574-1, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шухевича Ю.Р.

 

- проект Закону про внесення зміни до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 4574, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Мущиніна В.В.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Денісова Л.Л., Драюк С.Є., Веселова Н.В.

Пропозиція: рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 4574, Кабінет Міністрів України) прийняти за основу.

Голосували: «за» - 2, «утримався» - 4.

Рішення не прийнято.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стажу реабілітованих та депортованих осіб (р.№ 4574-1) за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу, з урахуванням при опрацюванні до другого читання положень проекту Закону України про внесення зміни до статті 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо стажу депортованих осіб) (р.№ 4574) (рішення додається).

Голосували: «за» - 4, «утримався» - 2.

 

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до пункту 7-2 розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо приведення його правових норм у відповідність із Конституцією України (р.№ 4504, н.д. Ю.Шухевич) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шухевича Ю.Р.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяв участь: Ковпашко І.В., Денісова Л.Л., Мущинін В.В., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Перше питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" (щодо удосконалення системи соціальних стандартів) (р.№ 4575, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Друге питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку особистого прийому деяких категорій осіб (р.№ 4599, Кабінет Міністрів України)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Третє питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо повноважень Пенсійного фонду України) (р.№ 4556, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Шосте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу у солідарній системі) (р.№ 4463, н.д. Ю.Левченко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Куніцин С.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Сьоме питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) (р.№ 4325, н.д. Ю.Тимошенко, І.Кириленко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяв участь: Драюк С.Є., Мущинін В.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти за основу (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Дев’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі громадян у інвестиційній діяльності та недержавному пенсійному забезпеченні (р.№ 4259, н.д. М.Довбенко, А.Матвієнко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяв участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Десяте питання: проект Закону про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо стимулювання участі громадян у інвестиційній діяльності та недержавному пенсійному забезпеченні (р.№ 4260, н.д. М.Довбенко, А.Матвієнко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяв участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Одинадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Національний банк України" (щодо обмеження зарплат та премій посадовцям Національного банку України) (р.№ 4231, н.д. С.Міщенко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяв участь: Веселова  Н.В., Борисевич Р.М.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначений законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Тринадцяте питання: про розгляд звернення народних депутатів України Королевської Н.Ю., Солода Ю.В. щодо відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування та єдиних підходів до нарахування пенсій (р.№ 2767-1 н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України погодитись із пропозицією народних депутатів України Королевської Н.Ю., Солода Ю.В. щодо відкликання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування та єдиних підходів до нарахування пенсій (р. №2767-1) і, керуючись частиною другою статті 104 Регламенту Верховної Ради України, зазначений законопроект визнати відкликаним та зняти його з розгляду (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Чотирнадцяте питання: про розгляд звернення народних депутатів України Королевської Н.Ю., Солода Ю.В. щодо відкликання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих  актів України щодо обліку трудової діяльності працівників (р.№ 3507-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Денісова Л.Л., Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України погодитись із пропозицією народних депутатів України Королевської Н.В. та Солода Ю.В. щодо відкликання проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівників (р. №3507-1) і, керуючись частиною другою статті 104 Регламенту Верховної Ради України, зазначений законопроект визнати відкликаним та зняти його з розгляду (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

 

Окремо, під час засідання Комітету, було заслухано директора виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Дегліса М.В., який письмово звернувся до Комітету, та повідомив народних депутатів України – членів Комітету про те, що заступником директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Сітайлом В.С. видано незаконний наказ від 15.12.2015 року №З54-ос «Про припинення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності шляхом ліквідації, створення ліквідаційної комісії виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та затвердження персонального складу цієї комісії», що тягне за собою розпродаж майна, яке рахується на балансі виконавчої дирекції.

Поряд з цим, було заслухано директора санаторію «Україна» (м.Ворзель) Гуртавцову М.В., яка повідомила про те, що застраховані особи, які потребують реабілітаційного лікування після кардіологічних операцій, позбавлені можливості отримати таке лікування через затримки у закупівлі путівок Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Крім того, в обговоренні питання щодо діяльності фондів соціального страхування взяли участь директор Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України Савенко О.В. та народні депутати України – члени Комітету Драюк С.Є. та Каплін С.М.

 

 

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

Голова Комітету                                                                     Л.Л.Денісова

 

 

 

Секретар Комітету                                                                  Н.В.Веселова

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку