Веде засідання голова Комітету ТРЕТЬЯКОВА Г.М.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добрий день, колеги! Ми продовжуємо засідання нашого комітету.

У нас присутні: раз, два, три, чотири, п'ять осіб. Таким чином, кворум у нас є. Так, розписалися. Це у вас, якщо хтось підійде, то підійде.

У нас на порядку денному три питання.

Готове питання перше. Проект закону про оренду державного та комунального майна (реєстраційний номер 1055-1), автор Мотовиловець, Мовчан, Підласа.

Пан Мотовиловець передав слово Струневичу Вадиму для доповіді щодо цього законопроекту. Будь ласка, пане Вадиме.

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Доброго дня. Це законопроект альтернативний до законопроекту про оренду державного та комунального майна, де ми планували використовувати електронну систему здачі в оренду. Він відрізняється від того, який ви підтримали в частині норм Закону "Про концесію". Тобто, додана тільки одна процедура - можливість передачі майна в концесію. В усьому іншому це той самий законопроект.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. …., ми можемо там і більше прочитати щодо цього законопроекту. Я до тих народних депутатів, які не встигли…

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Ми його вже розглядали, він відрізняється одним абзацом.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Під час підготовки цього законопроекту не було враховано те, що паралельно ідуть зміни до Закону "Про концесію", і він просто приведений у відповідність до Закону "Про концесію".

Все. Там більше нічого немає. Для чого внесений альтернативний? Для того, щоб в залі не було правок, і, щоб ми йшли по дуже швидкій процедурі. Прохання підтримати. Да, давайте, Михайло.

 

ЦИМБАЛЮК М.М. Шановна пані Галино! Шановні колеги! Я хотів би… Я в принципі погоджуюся, тому що нам негайно, суспільство вимагає навести лад з використання державного і комунального майна. Але в мене одне питання. Чи ця позиція погоджувалася з авторами основного законопроекту?

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Так, погоджувалася. Ті ж самі автори його і…

 

ЦИМБАЛЮК М.М. Добре, я тоді буду голосувати "за". Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Є …..(Не чути)

Голосуємо?

Хто за? Дякую. Одноголосно проголосовано.

Далі пропоную, все ж таки, 1069-1… Вадиме, що будемо робити? Знімати його трошки на пізніше, тому що тексту не має, чи будемо підтримувати?

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Хоча б почитаємо. З усією повагою до наших колег, ми щойно його отримали.

 

ЦИМБАЛЮК М.М. … Якщо дозволите?

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте……

 

ЦИМБАЛЮК М.М. Шановні колеги, ми в принципі прийняли колегіальне рішення на засіданні нашого комітету, що всі або автори, співавтори, або за дорученням, все-таки, ми маємо знати позицію цих людей.

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Так.

 

ЦИМБАЛЮК М.М. Щоб ми не відходили від наших правил, є пропозиція його не відхиляти, але перенести на наступне засідання, якщо воно в нас тоді буде актуальне.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Гаразд. Тоді, чи можемо ми, якщо в нас буде цей текст, і ви вивчите його, чи можемо ми, наприклад, зібратися сьогодні ввечері, чи , там, завтра зранку, наприклад?

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Завтра з ранку вже не можемо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Завтра 10-е

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Сесійний день.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Сесія – на десяту, а ми… Не можемо?

 

СТРУНЕВИЧ В.О.  Можемо.

 

(Загальна дискусія)

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Або зранку. (Не чути)

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Тут же тільки подивитися і проголосувати. І, знову ж таки, це законопроект альтернативний. Якби його вносили автори і в тому числі і … (Шум у залі)

Якщо ми завтра зберемося в такому режимі, в турборежимі. Не буде зауважень, шановні колеги народні депутати?

(Загальна дискусія)

 

_______________. (Не чути)

 

ЦИМБАЛЮК М.М. Хороша пропозиція, тому що це практика така існувала, що в день проведення засідання буквально на декілька хвилин, і автор проінформує, і ми… Це буквально хвилин 15. Єдине прохання – не зранку, бо зранку – засідання фракцій, а саме в перерві.

 

СТРУНЕВИЧ В.О. Чудове рішення.

 

_______________. Є пропозиція саме таким чином…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Тоді завтра… І завтра ми тоді і закриємо комітет.

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Окей, робіть.

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Гаразд. Дякую шановні народні депутати! Тоді ми завтра на дев'яту. Раніше…

(Загальна дискусія)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Завтра в обідню перерву? Гаразд, в обідню перерву, в кулуарах. Це яка година? 13-а чи 14-а?

 

КОВЖАРОВА Е.В. 14:15.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. 14:15 в кулуарах. Окей. Я нагадаю ще в WhatsApp.

Гаразд. Третє питання стосується прохання нашого колеги пана Гетманцева, який є автором проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України) .

Законопроект зменшує розмір штрафів за порушення або за дискримінацію прав людини в найманій праці.

Питання поставлене на його прохання. Водночас, на даний час не має висновку ГНЕУ, і я думаю, що не має нашої позиції щодо того як нам ставитися до цього. Він начебто захищає права роботодавців, розмір штрафів там завеликий, він – 125 тисяч гривень за одне порушення. Тому в мене прохання його попередньо розглянути всім і … Ну, таке просто зауваження. Розглянути його, і, як тільки ми будемо готові, сигналізувати, щоб ми його приймали. Бо з одного боку це зменшує навантаження на бізнес, і тиск. Бо там іде інформація про те, що Держінспектпраця тисне на бізнес, і, ви знаєте, що під час головування в міністерстві пана Андрія Реви, збільшився тиск на бізнес щодо працевлаштування, щодо еспедешників і таке інше. Тому тут можемо поки що рішення не виносити, хоча він просить його підтримати. Я прошу висказатися народних депутатів щодо цього питання.

 

ЦИМБАЛЮК М.М. Шановні колеги, я пам'ятаю цю історію, як прем'єр Гройсман кричав так, що я повідбиваю руки всім тим, хто буде лізти до бізнесу, а за два тижні появився цей законопроект. І ми створили службу, і навантажили на людей те, що вони піднімали мінімальну зарплату. Ми пам'ятаємо. Через те, я хотів би щоб колеги підтримали, що це не буде великим гріхом, якщо ми проголосуєм, щоб не гальмувати цей процес. Бо тут саме йде про інтереси людей, а не роботодавців.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, Михайло Михайловичу.

І Апарат нас просить, щоб ми цей висновок зробили і, все ж таки, поочікували висновок ГНЕУ. І як тільки він буде, то ми його запускаємо на Гетманцева і сьогодні Данилу кажемо, що ми принципово підтримуємо…

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Гаразд. Гаразд. А ми - головні!

 

_______________. (Не чути)

 

_______________. …. голосувати.

 

_______________. Давайте підтримаємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Хто за? Прошу проголосувати. Дякую, колеги. Дякую.

Все тоді ми готові. (Шум у залі)

У мене ще прохання. Ми там у суботу, Елла працювала разом зі мною. Ми відправили пану Стефанчуку попередній план нашої роботи щодо законопроектів, які ми будемо розглядати в подальшому. Прохання подивитися на нього і дати зауваження та пропозиції щодо того, як ви думаєте. Теж вам нагадаю, що станом на п'ятницю, ми не дивилися в суботу, но я думаю, що там не змінилося ситуація, біля 50 законопроектів ідуть, де ми є головними. І більше ніж 100 законопроектів, які ми маємо розглянути, де ми є неголовним комітетом, але ми маємо надати висновки щодо цих законопроектів. Тому нам найближчий час потрібно буде пріоритезувати ці законопроекті в першу чергу ті 50, які є нашими, де ми є головні, і 100 з чимось тих, де ми другорядні.

 

_______________. (Не чути)

 

(Загальна дискусія)

 

КОВЖАРОВА Е.В. Пропозицію можна? Ще пропозиції, там є в розділі плану роботи нашої – розділ контрольних питань. Можливо в порядку контролю є пропозиції вносити народними депутатами мають право вносити пропозиції щодо плану сесії, розділ контрольних питань, в порядку контролю. Це може заслухатися, скажімо Михайло Михайлович захоче заслухати свій фонд соціального страхування, службу зайнятості і таке інше. тобто які є пропозиції, Галина Миколаївна, …. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Так, подавайте пропозиції і будемо свою контрольну функцію здійснювати. Дякую всім.

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Щодо визначення контрольних функцій, я думаю, що тут не має якоїсь дати. Я думаю, що народний депутат…

(Загальна дискусія)

Тоді до 18-го.

Давайте до 17-го, щоб у вас був час, хоча б день на те, щоб ви склали.

 

_______________. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре. У мене прохання, пані Елла, просто в WhatsApp киньте мені оце нагадування, що прошу народних депутатів до 17-го чи до 16-го надати пропозиції щодо виконання контрольної функції. Наприклад. І оце скиньте, і ми продублюємо на комітет, і комітет тоді буде знати. Дякую всім. До зустрічі.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Стенограми”

24 листопада 2023 09:36
31 серпня 2023 15:30
22 серпня 2023 12:30
15 серпня 2023 23:56
03 серпня 2023 17:45
28 липня 2023 13:23
12 липня 2023 16:14
29 червня 2023 11:10
14 червня 2023 11:29
29 травня 2023 10:03