Про це зазначила Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова під час круглого столу, присвяченого обговоренню результатів підвищення мінімальної заробітної плати та подальших дій. Захід був організований Федерацією професійних спілок України в рамках відзначення Всесвітнього дня соціальної справедливості.

Під час свого виступу Людмила Денісова представила звіт того, що було зроблено Комітетом для забезпечення соціальної справедливості в Україні.

«Комітет не лише підтримав Урядову ініціативу стосовно підвищення мінімальної зарплатні, а й посприяв збільшенню ролі профспілок щодо погодження з ними питань оплати праці. І саме ми наполягли на підвищенні посад педагогічних працівників на 2 тарифних розряди, що означає зростання зарплатні вчителів у середньому на 33,5%. Думаю, не варто розповідати про те, наскільки важлива професія вчителя і те, наскільки вона недооцінена державою», - зазначила Голова Комітету.

Також Людмила Денісова зауважила, що у різних регіонах країни зафіксовано ряд порушень вимог законодавства щодо мінімальних гарантій в оплаті праці. В цілому, за даними Державної служби України з питань праці зареєстровано 1400 скарг з приводу недотримання даної норми на багатьох підприємствах, які потребують термінової перевірки та вжиття заходів реагування до порушників. Крім того, Голова Комітету зазначила і про зростання за підсумками січня п.р. на 10 відсотків кількості зареєстрованих безробітних.

Окремо, під час виступу очільниця парламентського комітету закликала учасників круглого столу приєднатись до роботи над підготовкою до другого читання проекту Трудового кодексу, який повинен підняти вітчизняні соціальні стандарти до рівня європейських країн.

«Наразі, ми працюємо над подальшими пропозиціями щодо реформ в оплаті праці. Це відхід від Єдиної тарифної сітки в оплаті праці працівників бюджетної сфери, необхідність врахування регіонального індексу цін при нарахуванні винагороди за працю, запровадження галузевої мінімальної заробітної плати і ще чимало інших важливих змін та нововведень», - зауважила Людмила Денісова.

Наприкінці виступу Голова Комітету резюмувала: «Щоб досягнути високих соціальних стандартів європейських країн, в тому числі в оплаті праці, ми повинні бути активними у відстоюванні інтересів наших громадян. Ми – це не лише наш Комітет, це не лише представники влади, а і профспілки, громадські організації та окремі громадяни, бо ми відповідальні перед тими, хто ціною власних життів хотів досягнути рівності та справедливості!»

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 15:49
25 квітня 2024 13:55
24 квітня 2024 17:42
23 квітня 2024 13:10
22 квітня 2024 15:01
19 квітня 2024 17:53
17 квітня 2024 17:39
15 квітня 2024 14:55
15 квітня 2024 11:55
12 квітня 2024 17:47