Пенсія - це страхова виплата і її мають отримувати всі громадяни, незалежно від того чи мешкають люди на контрольованій чи окупованій території України. Про це заявила Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова під час робочої зустрічі з представниками громадськості та місцевих органів влади щодо стану соціального захисту внутрішньо переміщених осіб в місті Бахмут. Зустріч відбулась в рамках робочої поїздки Комітету до Донецької області.

За словами народного депутата: "Настав час змінювати законодавство. Разом з громадським організаціями ми маємо наполегливо захищати права внутрішньо переміщених осіб, а також тих людей, які мешкають на окупованих територіях. І почати потрібно з пенсій, бо пенсія - це страхова виплата, яку мають отримувати всі, незалежно від місця, де вони мешкають".

Під час робочої поїздки члени Комітету відвідали управління праці та соціального захисту населення міста Бахмут, міське управління Пенсійного фонду України та відділення "Ощадбанка". В усіх цих місцях відбувалось жваве обговорення проблем переміщених осіб з працівниками установ та відвідувачами закладів.

На сьогодні в місті Бахмут налічується 58 тисяч пенсіонерів. 10 тисяч з них - переселенці. Щодня управління соцзахисту та Пенсійний фонд відвідують близько 400 осіб. Головні проблеми, з якими стикаються пенсіонери-переселенці - це відмови у призначенні чи перерахунках пенсій, обов’язкова реєстрація внутрішньо переміщеною особою, навіть, якщо в цьому немає потреби (є житло і реєстрація на контрольованій території), дискримінаційна прив’язка до відділень "Ощадбанку" і т.д.

Як зазначила Людмила Денісова: "Сьогодні, як я помітила, досі є проблеми з поточним обслуговуванням пенсіонерів.  Вже прийнято і підписано Президентом України Закон, який передбачає підвищення пенсій. Тепер потрібно не лише забезпечити перерахування пенсій, а в першу чергу - належне обслуговування цих людей. І над цим потрібно працювати вже зараз. Реінтеграція Донбасу має початись з пенсій".

Також Голова Комітету поінформувала присутніх на зустрічі про законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян"(№6692), одним із ініціаторів якого вона є, і який має врегулювати проблему виплат пенсій жителям Донбасу. "Поспілкувавшись сьогодні з громадянами ми зрозуміли, що законопроект не вирішить всі проблеми в пенсійному забезпеченні цих людей. Потрібно вносити зміни до постанов КМУ №637 та № 365. Ці документи є дискримінаційними для українських пенсіонерів і ми будемо намагатися їх змінити", - підсумувала Людмила Денісова.

Нагадаємо, що 9-10 жовтня в Донецькій області проходить робоча поїздка Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Сьогодні заплановано відвідання КПВВ "Майорськ".

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

15 березня 2024 14:28
11 березня 2024 15:44
08 березня 2024 11:57
05 березня 2024 17:55
01 березня 2024 17:06
01 березня 2024 14:40
29 лютого 2024 16:04
29 лютого 2024 09:48
28 лютого 2024 12:43
27 лютого 2024 16:16