10 жовтня 2018 року відбулася робоча зустріч народних депутатів України, представників Міністерства соціальної політики України, Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я, Представництва НАТО в Україні, Місії України при НАТО, профспілок, громадськості, ветеранських та волонтерських організацій, на якій обговорювалося питання щодо застосування передового досвіду у галузі медичної реабілітації за стандартами НАТО.

Модератор зустрічі, перший заступник голови Комітету Сергій Каплін зазначив: «Передовий досвід Трастового Фонду НАТО у сфері медичної реабілітації є унікальним, безцінним і ми готові його перейняти, обмінятися своїм досвідом».

З доповіддю щодо діяльності Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні виступив Фредерік Пежо – керівник сектору Трастових Фондів НАТО, менеджер ТФ НАТО з медичної реабілітації. Фредерік Пежо, зокрема, зазначив:  «Ми вітаємо ті зміни, що відбуваються в Україні і хочемо зазначити про нашу підтримку програмам медичної реабілітації військових. Так, ми зробили свій внесок у розвиток таких професій, як «протезист», започаткувавши нові освітні програми. Ми поширюємо різні практики, які існують в різних країнах для їх запровадження в Україні, зокрема, наш радник допомагав розвивати медичну доктрину Міністерства оборони України».

Про систему охорони здоров’я та медичної реабілітації військовослужбовців у Великобританії доповів Девід Річмонд – керівник Служби з питань допомоги у відновленні військовослужбовців, ветеранів та їх сімей Великої Британії, який  наголосив, що головна мета - повернути поранених, травмованих, хворих на військову службу та забезпечити їм активне, незалежне і повноцінне життя. Він також акцентував увагу на необхідності підтримки сімей військовослужбовців.

Начальник лікувально-профілактичного управління – заступник начальника Головного військово-медичного управління  Міністерства оборони України, майор медичної служби Віктор Писанко поінформував учасників робочої зустрічі про стан медичної реабілітації військовослужбовців в Україні та окреслив напрями співпраці з Трастовими фондами НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні.

В обговоренні взяли участь заступник Глави Місії України при НАТО з оборонних питань Сергій Мукосій та заступник керівника Департаменту охорони праці Федерації профспілок України Валентин Маціяшко.

Народний депутат України Олександр Сугоняко подякував за презентовані теоретичні рекомендації та висловив сподівання щодо подальшої співпраці з метою їх практичного застосування.

         Сергій Каплін, підсумовуючи, запропонував й надалі проводити такі зустрічі, до участі у яких можуть долучитися також інші комітети Верховної Ради і громадські організації.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 березня 2024 14:57
25 березня 2024 14:45
22 березня 2024 15:14
21 березня 2024 11:27
19 березня 2024 15:08
19 березня 2024 15:04
15 березня 2024 14:28
11 березня 2024 15:44
08 березня 2024 11:57
05 березня 2024 17:55