7 травня 2020 року відбулася робоча нарада народних депутатів – членів Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів з представниками Міністерства у справах ветеранів.

У зустрічі від Комітету взяли участь Голова Комітету – Третьякова Г. М., перший заступник Голови Комітету – Цимбалюк М. М., голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету       Остапенко А. Д. Від Міністерства у справах ветеранів взяли участь Перший заступник Міністра – Порхун О. В. та радник Міністра – Татаркін К. О.

Голова Комітету Галина Третьякова зазначила, що на своєму засіданні   6 травня 2020 р. Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» (реєстр. № 3330) та рекомендував парламенту повернути її на доопрацювання з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених при обговоренні цього проекту Програми.

У межах зустрічі було обговорено пропозиції Міністерства у справах ветеранів до проекту вказаної Програми у частині захисту прав ветеранів. Представники Міністерства відзначили, що переважна більшість пропозицій Міністерства була врахована і включена до зауважень і пропозицій від Комітету для доопрацювання Програми діяльності Уряду.  

Перший заступник Голови Комітету Михайло Цимбалюк звернув увагу представників Міністерства на необхідність удосконалення їхніх пропозицій до Програми діяльності Кабінету Міністрів України за напрямом соціального захисту ветеранів війни та членів їх сімей, визначивши строки виконання та відповідальних осіб за поставлені завдання перед Міністерством у справах ветеранів.

Головою підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолієм Остапенком було порушено низку важливих питань, зокрема, щодо необхідності підвищення рівня доступності будівель та споруд для ветеранів, які є особами з інвалідністю, впровадження системи оцінки втрати працездатності на основі принципів Міжнародної кваліфікації функціонування, обмеження життєдіяльності і здоров’я, а також залучення ветеранів війни до процесу шкільного та позашкільного військово-патріотичного виховання дітей та молоді.

 Учасники зустрічі також обговорили питання розробки та реалізації державних цільових програм для підтримки ветеранів; підтримки участі ветеранів у територіальній обороні; створення електронного реєстру ветеранів для ефективної реалізації їхніх прав; напрацювання пропозицій пріоритетних законодавчих ініціатив Міністерством у справах ветеранів.

За результатами робочої зустрічі сторони домовилися активізувати співпрацю Міністерства  у справах ветеранів України з Комітетом щодо вирішення вищезазначених питань.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 13:10
22 квітня 2024 15:01
19 квітня 2024 17:53
17 квітня 2024 17:39
15 квітня 2024 14:55
15 квітня 2024 11:55
12 квітня 2024 17:47
12 квітня 2024 16:38
09 квітня 2024 17:34
05 квітня 2024 09:31