Голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Остапенко Анатолій Дмитрович, відповідно до плану роботи на період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів  19 лютого 2021 року провів засідання «круглого столу» на тему: «Посилення системного підходу до забезпечення державної підтримки членів сімей загиблих (померлих) ветеранів та забезпечення узгодженості дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері соціального та правового захисту Захисників України та членів їх сімей, створення в Україні ефективного механізму реалізації і забезпечення належних державних гарантій».

У цьому заході взяли участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, громадських організацій та наукових установ.

В умовах соціально-економічних і політичних змін, тривалого збройного конфлікту на Сході України проблеми соціального захисту потребують від органів публічної влади належного реагування. Особливої актуальності набуває питання соціальної підтримки та забезпечення Захисників України та членів їх сімей, добровольців, учасників Революції Гідності що пов’язано зі стрімкими змінами у суспільних відносинах, а також у законодавчому полі, що регламентує соціальний захист населення, зокрема військовослужбовців, реформуванням Збройних Сил України та необхідністю наближення їх функціонування до європейських та світових стандартів.

Основними завданнями державної політики в цих умовах, зауважив Анатолій Остапенко, є: забезпечення належних прав і гарантій державної підтримки Захисників України та членів їх сімей, членів родин загиблих Захисників України.

Обговоривши питання круглого столу, заслухавши першого заступника Міністра у справах ветеранів Порхуна О. В., заступника Міністра соціальної політики України Музиченка В. В., представників громадських організацій, Остапенко Анатолій Дмитрович закликав учасників засідання до співпраці для напрацювання окремої системи забезпечення узгодженості дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері соціального та правового захисту Захисників України та членів їх сімей, членів родин загиблих Захисників України створення в Україні ефективного механізму реалізації і забезпечення належних державних гарантій.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

28 березня 2024 16:24
27 березня 2024 14:57
25 березня 2024 14:45
22 березня 2024 15:14
21 березня 2024 11:27
19 березня 2024 15:08
19 березня 2024 15:04
15 березня 2024 14:28
11 березня 2024 15:44
08 березня 2024 11:57