Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів звертається до Організації Об’єднаних Націй з проханням сприяти недопущенню жертв серед мирного населення України у зв’язку з військовою агресію росії та закриттю неба над нашою державою.

Організація Об’єднаних Націй була створена в останній рік Другої світової війни передусім для підтримки міжнародного миру та безпеки. Народи Об’єднаних Націй продекларували, зокрема, рішучість звільнити майбутні покоління від лих війни, знову утвердити віру в основні права людини, в гідність і цінність людської особистості, в рівність прав великих і малих націй, сприяти соціальному прогресу та поліпшенню умов життя за більшої свободи.

Майже два тижні українська нація вкрай потребує об`єднання сильних країн світу для підтримки миру та безпеки на території України.

Російська федерація вбиває мирне населення України та загрожує світу ядерною війною.

В Україні від військової агресії російської федерації за майже 2 тижні померло більше 50 дітей, російські солдати з неба розстрілюють пологові будинки, карети швидкої допомоги, багатоповерхівки, гуртожитки, перешкоджають проведенню «зелених коридорів». Онкохворі діти не отримують необхідного медичного лікування, сотні людей не отримують медичної допомоги та знаходяться на межі гуманітарної катастрофи.

Серед українського населення зростає кількість сиріт, осіб з інвалідністю, безробітних. Відбувається вимушена міграція корінного населення до сусідніх європейських країн. Громадяни, що мали свободу, родину, власне помешкання, роботу, мрію, вимушено отримують статус біженців.

Міста та села країни, що 30 років незалежності будувала свою Нову історію, перетворюються на руїни.

Понад 75 років безумовно діє Статут Організації Об’єднаних Націй, відповідно до якого прийом до членів ООН відкритий для всіх «миролюбних держав, які приймуть на себе зобов'язання, що містяться в Статуті, і які, на думку Організації, можуть і бажають ці зобов'язання виконувати».

Серед постійних членів ООН – росія. Чи сповідує ця країна-агресор принципи Статуту величної Організації Об’єднаних Націй, зокрема, пункт 3 статті 2 Статуту, який проголошує: «Усі Члени Організації Об'єднаних Націй вирішують свої міжнародні суперечки мирними засобами таким чином, щоб не наражати на небезпеку міжнародний мир і безпеку і справедливість»?

З великою повагою та вірою у мир, гідність та рівність на Землі, Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів звертається до Організації Об’єднаних Націй з проханням, відповідно до глави 1 Статуту ООН, сприяти утвердженню миру на території України, недопустити чергових жертв серед мирного українського населення та виробити ефективні колективні заходи для запобігання та усунення загрози усьому миру та придушення актів агресії або інших порушень миру з боку російської федерації.

Сприяйте безпечному небу над Україною!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 17:00
01 травня 2024 10:27
30 квітня 2024 15:33
29 квітня 2024 15:54
29 квітня 2024 12:29
26 квітня 2024 16:17
26 квітня 2024 12:01
26 квітня 2024 11:25
26 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 15:49