28 лютого 2024 року ветерани, народні депутати України, представники Уряду, експерти та підприємці обговорили стратегії та політики підтримки ветеранського підприємництва на всіх рівнях в Україні. Відповідне обговорення відбулося в межах ключового Форуму ветеранського бізнесу «Підтримка ветеранського підприємництва: від національної до регіональної перспективи».

Ініціатором Форуму, а також модератором першої сесії Форуму на тему: «Стратегія держави щодо ветеранського бізнесу та політики» виступив народний депутат України – член Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Тарас Тарасенко. В своєму вступному слові пан Тарасенко зазначив наступне:

«Досвід Сполучених Штатів Америки, Британії, Ізраїлю свідчить про те, що ветерани є проактивними членами суспільства, вони можуть відкривати супер-стартапи, успішно вести свій бізнес та навіть очолювати корпорації. Я бажаю, щоб ми також створили в Україні такі умови для ветеранів.

Наша команда, яка складається з народних депутатів України, юридичної та ветеранської спільноти вже напрацювала відповідний законопроект. До цієї роботи ми також залучали Міністерство у справах ветеранів України, Український ветеранський фонд. Це законопроект «Про ветеранське підприємництво», реєстр. № 10258.

Його філософія наступна. Зараз в Україні йде війна. Основний роботодавець – армія. Але після нашої Перемоги  перед державою постане завдання – зробити так, щоб основна інвестиція була в учасників бойових дій. Щоб кожен учасник бойових дій міг відновити свою економічну незалежність після того, як він віддав своє здоров’я, свій час, захищаючи нас.

Також ми заклали наймаксимальніші можливості щодо розвитку ветеранського бізнесу. Шлях відкритий. Тепер залишилося проголосувати як на Комітеті, так і в залі.

Я вірю, що скоро всі громади України будуть конкурувати за те, щоб саме у них ветерани відкривали свої бізнеси.

Із свого досвіду скажу - намічається чітка синергія формування комплексної ветеранської політики. Ветеранський бізнес, ветеранське підприємництво – одна з її складових».

Невдовзі Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розгляне на своєму засіданні проект Закону про ветеранське підприємництво за реєстр. № 10258.

Форум ветеранського бізнесу «Підтримка ветеранського підприємництва: від національної до регіональної перспективи» відбувся за підтримки програми «Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні», у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, що реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alertert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Трансляція заходу – за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=UIU5VmrZ5d0

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 16:17
26 квітня 2024 12:01
26 квітня 2024 11:25
26 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 15:49
25 квітня 2024 13:55
24 квітня 2024 17:42
23 квітня 2024 13:10
22 квітня 2024 15:01
19 квітня 2024 17:53