29 лютого 2024 року відбулося друге засідання керівного комітету проекту Ради Європи «Посилання соціального захисту в Україні».

З вітальним вступним словом до учасників заходу виступили Голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак, Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович та заступниця Керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська.

Під час свого виступу Голова Комітету Галина Третьякова подякувала всім, хто залишився в Україні під час війни, а також тим, хто залишився з Україною. «Ми знаходимося в надзвичайно складній історичній фазі розвитку України. З одного боку ворог намагається порушити наші кордони, з другого боку він намагається «розхитати» суспільство всередині України. Соціальна політика є частиною тієї політики, яку нам потрібно утримати всередині країни для того, щоб бути сильнішими перед ворогом», - зазначила пані Третьякова.

Основний виклик в царині соціальної політики України – а саме перезавантаження соціальної моделі – може бути вирішений за допомогою прийняття Соціального Кодексу, створеного відповідно до положень Європейської соціальної хартії. «З одного боку існує необхідність перезавантаження соціальної моделі в цілому і відхід від патерналізму. З другого боку нам потрібно надати можливості людям розвиватися, навіть під час війни», - сказала Голова Комітету Галина Третьякова, додавши, що розбудови також потребує інфраструктура надання соціального захисту в Україні.

«Політика соціалістичної країни була направлена на те, щоб відкупитися від людей тільки грошима. Інфраструктура, коли держава своїми фронт офісами опікується людиною, не була розбудована. Мова йде і про інформаційну взаємодію з громадянами, про роботу соціального працівника, відвідування родин, в яких загинув військовий, відвідування родин, де військовий поранений, відвідування і догляд за родинами, які мають паліативних хворих чи людей, які потребують постійного догляду, - наголосила очільниця Комітету. - Якщо ми розв’яжемо ці проблеми, якщо ми перезавантажимо соціальну модель, ми позбавимося нарешті ганебної практики заборгованості по рішенням міжнародних і національних судів. Я вірю, що ми разом з Європою це завдання виконаємо».

Під час заходу, зокрема, було презентовано хід реалізації проекту «Посилення соціального захисту в Україні» та Робочий план проекту на 2024 рік.

Розлога новина за підсумками другого засідання керівного комітету проекту Ради Європи «Посилання соціального захисту в Україні» буде розміщена згодом на сайті Офісу Ради Європи в Україні за посиланням: https://www.coe.int/uk/web/kyiv

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 16:17
26 квітня 2024 12:01
26 квітня 2024 11:25
26 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 15:49
25 квітня 2024 13:55
24 квітня 2024 17:42
23 квітня 2024 13:10
22 квітня 2024 15:01
19 квітня 2024 17:53