Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова: Ми вдячні Посольству Мальтійського Ордену в Україні за підтримку нашої держави в цей нелегкий час

03 лютого 2017, 13:54

Голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова у четвер, 2 лютого, провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне.

Людмила Денісова подякувала Посольству та Мальтійській службі допомоги за активну підтримку України протягом останніх двох років. «Ми цінуємо зусилля і співпрацю Посольства Мальтійського Ордену в Україні з питань організації гуманітарної допомоги, зокрема, це надання автомобілів медичної допомоги та медичного обладнання, оздоровлення дітей зі Сходу України, підтримки центрів психосоціальної допомоги особам, постраждалим внаслідок військового конфлікту в Україні», - зазначила Голова Комітету.

В ході зустрічі співрозмовники обговорили як поточну діяльність Посольства на території України, так і подальші кроки у співробітництві. Це стосується підписання Угоди про співпрацю між Україною та Посольством Мальтійського Ордену в Україні, проект якої наразі проходить обговорення у зацікавлених міністерствах та відомствах.

Також, Посол Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне запросив Голову Комітету Людмилу Денісову до участі у міжнародній конференції з обговорення питань гуманітарної дипломатії та ролі церкви в управлінні кризою, яка відбудеться у квітні 2017 року за підтримки Посольства Мальтійського Ордену в Україні.

Зі своєї сторони, Людмила Денісова повідомила про готовність до участі у даному заході, зважаючи, що основними темами конференції будуть допомога жертвам збройних конфліктів, досвід церков і релігійних організацій у вирішенні кризи в світі і в Україні, а також практичний досвід військових капеланів.

Наприкінці розмови Голова Комітету Людмила Денісова запевнила Посла Антоніо Ґаззанті Пульєзе ді Котроне про підтримку видання книги, присвяченої 10-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Мальтійським орденом, опублікування якої Посольство має намір здійснити найближчим часом.