Людмила Денісова обговорила зі співробітниками Представництва ЄС в Україні питання співпраці у соціальній сфері

10 травня 2017, 10:49

У п’ятницю, 5 травня, голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова та голова підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Олександр Дроздик зустрілися із радниками Представництва Європейського Союзу в Україні Мартіном Шрьодером та Віргінією Дамбраускайте.

Під час робочої зустрічі було презентовано проекти Представництва ЄС в Україні, які розпочнуться влітку 2017 року та фінансуватимуться Європейським Союзом. Зокрема, підтримка буде надана щодо підвищення ефективності роботи інспекторів Державної служби України з питань праці та самої Служби в цілому, а також з приводу раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю, або дітей, які мають ризик інвалідності.

Окрім того, було обговорено етапи підготовки проекту Трудового кодексу та порядок його розгляду в Верховній Раді України в другому читанні.

Людмила Денісова зазначила: «За Регламентом, після розгляду Комітетом законопроекту, документ відправляється редакційному та юридичному підрозділам Апарату парламенту. Наразі, текст порівняльної таблиці знаходиться на опрацюванні в юристів і скоро буде направлений до Парламенту та оприлюднений на сайті Верховної Ради України».

Учасники зустрічі окремо зупинились на питанні проведення реформ, які відбуваються в сферах соціального захисту населення та охорони здоров’я. Зокрема, положення законопроектів щодо запровадження медичного страхування в Україні.

«Це має бути обов’язкове державне медичне страхування і в законопроекті щодо цього повинні бути враховані положення Конституції України про безкоштовну медицину, і чітко прописане запровадження медико-економічних стандартів та протоколів», - наголосила голова Комітету.

Наприкінці зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю та спільну роботу над покращенням соціального захисту, зайнятості та професійної освіти.