Представники секретаріату Комітету взяли участь у круглому столі на тему: «Актуальні питання політики зайнятості людей з інвалідністю»

11 липня 2017, 17:54

 


 

Представники секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення взяли участь у круглому столі на тему: «Актуальні питання політики зайнятості людей з інвалідністю», який відбувся 11 липня 2017 року.

         Організаторами заходу виступали Міністерство соціальної політики України та Програма розвитку ООН в Україні.

         У заході взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Програми розвитку ООН в Україні, Державної служби зайнятості, Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю, сторони роботодавців та профспілок та інші.

         В ході заходу було зазначено, що тема круглого столу є достатньо актуальною, оскільки суспільство потребує визначення нових підходів та можливостей, які дозволять особам з інвалідністю пройти професійну реабілітацію та знайти роботу.

         Учасники відмітили, що в сучасних умовах особливої уваги потребує вирішення питання реабілітації та працевлаштування воїнів – учасників антитерористичної операції.

         Також було наголошено на необхідності зміни системи фінансування реабілітаційних установ та розвитку програми фінансової підтримки громадських організацій.

         Загалом, учасники круглого столу наголосили на необхідності ефективного використання коштів та удосконалення законодавства України щодо підтримки людей з інвалідністю.