Комітет рекомендував Парламенту прийняти за основу законопроект, який дозволить працюючим інвалідам III групи одержувати пенсію в період роботи

13 липня 2017, 12:14

12 липня 2017 року народні депутати України – члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянули проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поновлення виплати пенсій працюючим інвалідам) (реєстр. № 6404), поданий народним депутатом України Веселовою Н.В. та іншими народними депутатами України.

Представляючи проект на засіданні Комітету, народний депутат України Наталія Веселова зазначила, що метою законопроекту є підвищення рівня матеріального забезпечення і соціального захисту працюючих інвалідів III групи, сприяння їх працевлаштуванню та самореалізації.

Так, автори пропонують скасувати обмеження щодо виплати пенсії в період роботи для інвалідів ІII групи, які одержують пенсії, призначені відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про державну службу», «Про пенсійне забезпечення».

За результатами розгляду члени Комітету підтримали та рекомендували Парламенту прийняти законопроект за основу.