Народні депутати – члени Комітету підтримали законодавчу ініціативу щодо підвищення контролю за діяльністю суб’єктів господарювання, що здійснюють з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, з метою унеможливлення торгівлею людьми

19 вересня 2017, 18:03

19 вересня 2017 року на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення народні депутати – члени Комітету підтримали та рекомендували парламенту прийняти у першому читанні за основу проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (реєстр. № 6275).

Законопроектом пропонується посилити контроль за діяльністю суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та підвищити відповідальність за порушення законодавства в цій сфері з метою унеможливлення торгівлею людьми.

При обговорені законопроекту, присутні на засіданні Комітету представники Міністерства соціальної політики України, Державного центру зайнятості (Центрального апарату), профспілок повідомили, що в цілому підтримують запропоновані проектом зміни та висловили до нього окремі пропозиції.

Члени комітету зазначили, що реалізація положень законопроекту дасть можливість здійснити моніторинг за діяльністю суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та  слугуватиме дієвим засобом у протидії торгівлі людьми.