Людмила Денісова: «Ми закладаємо компенсатори для наших громадян у Пенсійній реформі»

27 вересня 2017, 16:44

Сьогодні у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відбулась зустріч Голови Комітету Людмили Денісової з представниками Світового Банку та Міжнародного валютного фонду. У заході взяли участь директор Світового банку в справах України, Білорусії та Молдови Сату Кахконен та постійний Представник МВФ в Україні Госта Лонгман.

Під час зустрічі сторони обговорювали питання Пенсійної реформи, які хвилюють міжнародних партнерів. Серед них: зарахування навчання у вищих навчальних закладах до страхового стажу, введення з 1 січня 2019 року накопичувальної системи пенсійного страхування, запровадження автоматичної індексації пенсій та умови призначення тимчасової державної допомоги.

Як наслідок, сторони узгодили декілька позицій, які викликали запитання у представників міжнародних організацій.

За словами Голова Комітету соцполітики Людмили Денісової: "Ми спільно з Вами вже два роки плідно співпрацюємо над розробкою Пенсійної реформи в України. Ми дякуємо Вам за це. Зроблено багато, запроваджуються значні зміни. Особливо відзначу, що під час їх впровадження ми не забули про наших громадян. Реформа передбачає не лише нові механізми обчислення і нарахування пенсій, вона дає українцям певні компенсаторні механізми, які дозволять безболісно пройти через ці зміни".

Також народний депутат зазначила, що кожне важливе рішення щодо імплементації пенсійної реформи буде прийматися консолідовано Урядом і парламентарями, у співпраці з міжнародними партнерами.