В рамках реалізації контрольної функції Комітет розглянув питання про хід виконання рішення Комітету «Про стан виконання Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей»

04 жовтня 2017, 17:46

04 жовтня 2017 року на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення народні депутати України – члени Комітету розглянули та обговорили питання про хід виконання рішення Комітету «Про стан виконання Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей».

За результатами обговорення зазначеного питання Комітет звернув увагу на те, що органи виконавчої влади проводять низку заходів для надання ефективної соціальної підтримки бездомним громадянам та безпритульним дітям.

Водночас, членами Комітету виокремлено ряд проблемних питань щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян та безпритульних дітей.

Зокрема, Голова Комітету Людмила Денісова закцентувала увагу на тому, що й досі залишається невирішеним питання створення достатньої кількості установ та закладів соціального захисту бездомних громадян.

Водночас, зі свого боку представники Міністерства соціальної політики України повідомили, що Міністерство тримає дане питання на контролі та постійно проводить роботу з місцевими органами влади для збільшення кількості таких закладів.

У зв’язку з вищезазначеним, Комітет надав відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України для усунення зазначених недоліків та удосконалення механізму надання соціального захисту бездомним особам та безпритульним дітям.