18 жовтня 2017 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

19 жовтня 2017, 13:48

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

(вул. Банкова, 6-8, кімн.525 о 14 год. 30 хв.)

18 жовтня 2017 року

 

І. Питання, що розглядаються Комітетом в порядку контролю:

Затвердження рекомендацій Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за результатами робочої поїздки в Донецьку область

 

ІІ. Законопроекти, з  опрацювання яких Комітет визначено головним:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правового механізму дії колективних договорів (р.№ 6632, н.д. Кацер-Бучковська Н., Денісова Л. та ін.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відпустки при народженні дитини (р.№ 6460, н.д. Писаренко В.)

Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівником) (р.№ 6662, н.д. Мисик В.)

Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо підвищення гарантій соціального захисту вагітних жінок (р.№ 7113, н.д. Мисик В.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо захисту права громадян України на справедливе пенсійне забезпечення (р.№ 6469, н.д. Батенко Т., Констанкевич І. та ін.)

Проект Закону про внесення змін до розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо забезпечення права жінок на заслужену пенсію (р.№ 6558, н.д. Констанкевич І., Батенко Т. та ін.)

Проект Закону про внесення змін до розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо забезпечення права жінок на заслужену пенсію (р.№ 6558-1, н.д. Довгий О. та ін.)

Проект Закону про внесення зміни до статті 3-1 Закону України "Про оплату праці" щодо збереження пільг громадянам, які одержали статус особи, що працює, проживає або навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірського (р.№ 6690, н.д. Лопушанський А.)

 

ІІI. Законопроекти, з  опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні (р.№ 6540, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів (р.№ 6439, н.д. Княжицький М., Рибак І. та ін.)

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких інших законодавчих актів України (щодо відповідальності за порушення законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (р.№ 6627, н.д. Рибак І.) (Рябцева)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій працевлаштування молоді (р.№ 6751, н.д. Бублик Ю.)

Проект Закону про судово-експертну діяльність в Україні (р.№ 6264, н.д. Лапін І.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення максимального розміру штрафних санкцій по заборгованості за житлово-комунальні послуги та кредитних договорах (р.№ 6140, н.д. Кривохатько В.)