Народні депутати – члени Комітету підтримали законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівником

18 жовтня 2017, 18:45

18 жовтня цього року на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення народні депутати – члени Комітету підтримали та рекомендували парламенту прийняти у першому читанні за основу проект закону України про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівником (реєстр. № 6662), поданий народним депутатом України Мисиком В.Ю.

Реалізація положень законопроекту спрямована на захист прав працівника від необґрунтованих відрахувань з його заробітної плати.

Отже, проектом передбачено, якщо в разі застосування до працівника матеріальної відповідальності, він за згодою сторін може скористатися розстроченням платежу.

Крім того, з метою унеможливлення стягнення з працівника без його відома коштів, власник або уповноважений ним орган перед виданням розпорядження про покриття шкоди, заподіяної працівником, зобов’язаний витребувати від працівника письмове пояснення.