Комітет підтримав законопроект про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про відпустки» щодо відпусток працівникам на період проведення антитерористичної операції (реєстр. № 7305)

18 січня 2018, 16:22

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на своєму засіданні 17 січня 2018 року прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти у першому читанні за основу внесений Кабінетом Міністрів України законопроект про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про відпустки» щодо відпусток працівникам на період проведення антитерористичної операції (реєстр. № 7305).

Метою урядового законопроекту є врегулювання порядку надання відпустки без збереження заробітної плати працівникам підприємств, установ, організацій, які розташовані у населеному пункті, внесеному до переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або до переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення.

Крім того, проект передбачає можливість відкликання працівників з такої відпустки, у разі якщо підприємство було виключено з переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або з переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення.

Водночас, народні депутати ? члени Комітету відмітили про необхідність доопрацювання окремих положень законопроекту

Так, з огляду на встановлення нових підстав для отримання відпустки працівниками на період проведення антитерористичної операції та встановлення більш чіткого строку закінчення такої відпустки, а саме включення або виключення населеного пункту, в якому працює працівник, з переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або до переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджених Кабінетом Міністрів України, втрачається необхідність збереження такої підстави припинення відпустки, як прийняття рішення про припинення антитерористичної операції.

Члени комітету також зазначили, що озвучені на засіданні Комітету пропозиції та зауваження можуть бути доопрацьовані при підготовці законопроекту до другого читання.