На виконання контрольної функції Комітет розглянув питання про стан реалізації права громадян на отримання житла з житлового фонду соціального призначення

15 березня 2018, 11:36

14 березня 2018 року на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення народні депутати України – члени Комітету розглянули та обговорили питання про стан реалізації права громадян на отримання житла з житлового фонду соціального призначення

За результатами обговорення зазначеного питання Комітет звернув увагу на те, що відповідно до законодавства фінансове забезпечення формування житлового фонду соціального призначення здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Однак, на даний час кошти для формування фонду соціального житла не передбачаються у державному бюджеті.

Фактично фінансове забезпечення формування фонду соціального житла покладено на органи місцевого самоврядування. В свою чергу, обласні державні адміністрації повідомляють про те, що органи місцевого самоврядування не в змозі самотужки за кошти місцевих бюджетів забезпечити в повній мірі соціальним житлом громадян, які його потребують.

Також, членами Комітету виокремлено ряд проблемних питань щодо забезпечення громадян, які цього потребують соціальним житлом.

У зв’язку з вищезазначеним, Комітет надав відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України та обласним державним адміністраціям для усунення зазначених недоліків та удосконалення механізму забезпечення громадян житлом з житлового фонду соціального призначення.