Комітет рекомендував Парламенту прийняти за основу законопроект, яким пропонується підвищити розмір пенсій за особливі заслуги перед Україною для осіб - учасників АТО, нагороджених орденом чи медаллю «За відвагу» або Ушакова

20 березня 2018, 17:57

20 березня 2018 року народні депутати України – члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянули проект Закону України про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо призначення пенсій учасникам АТО, нагородженим орденом України (реєстр. № 8033), поданий народними депутатами України Білозір О. В., Кужель О. В. та іншими народними депутатами України.

Законопроектом пропонується передбачити право на пенсію за особливі заслуги перед Україною для осіб, які брали участь в антитерористичній операції (забезпеченні її проведення) та нагороджені орденом, медаллю «За відвагу» або медаллю Ушакова, на рівні з ветеранами війни, нагородженими за бойові дії.

Отже, у разі реалізації зазначеної пропозиції, буде збільшено розмір надбавки до пенсії для зазначеної категорії пенсіонерів–учасників антитерористичної операції з 20-25 відсотків прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність, яку вони одержують відповідно до діючого законодавства, до 25-35 відсотків прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність.

За результатами розгляду народні депутати України - члени Комітету одноголосно підтримали та рекомендували Парламенту прийняти законопроект за основу.