Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув на своєму засіданні питання про результати робочої поїздки члена Комітету – народного депутата України Королевської Н.Ю. до м. Слов’янськ 5-6 березня 2018 року щодо проблем функціонування ДП «СКРЦ «Слов’янський курорт»

27 березня 2018, 11:29

 

Під час обговорення інформації про робочу поїздку члена Комітету – народного депутата України Королевської Н.Ю. до м. Слов’янськ та ознайомлення з роботою Дочірнього підприємства СКРЦ «Слов’янський курорт», а також інформації  Міністерства оборони та Міністерства соціальної політики України, генерального директора Дочірнього підприємства СКРЦ «Слов’янський курорт» Кравченка О.В. та запрошених представників громадських організацій осіб з інвалідністю, члени Комітету звернули увагу на складну фінансову ситуацію та ряд інших проблем у роботі  підприємства, які не дозволяють йому повноцінно функціонувати.  

Це пов’язано перш за все з тим, що з 2014 року припинено надання санаторно-курортних послуг для осіб з травмами і важкими захворюваннями хребта та опорно-рухового апарату у двох санаторіях «Донбас» та «Ювілейний»,  оскільки на їх територіях та приміщеннях тимчасово розташовані військові формування Збройних Сил України.

За результатами розгляду питання затверджено Рекомендації Комітету. Зокрема, Кабінету Міністрів України запропоновано опрацювати питання щодо можливості створення на базі санаторіїв, які входять до складу Дочірнього підприємства «СКРЦ «Слов’янський курорт», Національного реабілітаційно-санаторного комплексу.

Комітет звернувся до Президента України П.О.Порошенка з проханням підтримати зазначену ініціативу, а також дати доручення Раді національної безпеки і оборони України знайти шляхи розв’язання ситуації, що склалася, зокрема, шляхом передислокації військових формувань Збройних Сил України, тимчасово розташованих на територіях та у приміщеннях Дочірнього підприємства «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов'янський курорт» (додається).