Комітет рекомендував Парламенту прийняти за основу законопроект, який забезпечить підвищення вдвічі розміру мінімальної пенсії за віком для осіб, які працювали в колгоспах та інших сільськогосподарських підприємствах

05 квітня 2018, 09:48

04 квітня 2016 року народні депутати України – члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянули проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях) (реєстр. № 8004), поданий народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кужель О.В. та іншими народними депутатами України.

Представляючи законопроект, один з його авторів народний депутат України Івченко В.Є. зазначив, що законодавча ініціатива спрямована на підвищення рівня пенсійного забезпечення колишніх колгоспників. Законопроект пропонує підвищити розмір мінімальної пенсії за віком на підставі членства в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах і сільськогосподарських підприємствах (організаціях), і встановити його на рівні двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність. При цьому, фінансування різниці між зазначеним розміром пенсії та розміром пенсії у солідарній системі передбачено здійснювати за рахунок коштів Державного бюджету України.

За результатами розгляду члени Комітету одноголосно підтримали та рекомендували Парламенту прийняти законопроект за основу.