31 травня відбулася робоча поїздка народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення – Першого заступника Голови Комітету Сергія Капліна та Наталії Королевської до м.Авдіївка Донецької області.

06 червня 2018, 10:05

 

Метою робочої поїздки є вивчення проблем внутрішньо переміщених осіб та осіб, які проживають поблизу лінії зіткнення, в тому числі сімей з дітьми.

У робочих зустрічах взяли участь представники місцевих органів виконавчої влади, Пенсійного фонду України, ПАТ «Ощадбанк», громадських організацій, зокрема, БО «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та засобів масової інформації.

Зокрема, в селищі Авдіївка відвідано місцеве управління соціального захисту населення. Народні депутати звернули увагу на те, що у вкрай складних умовах працівники управління докладають всіх зусиль щоб громадяни відчували підтримку держави.

В свою чергу, ПАТ «Ощадбанк» надає допомогу щодо ідентифікації внутрішньо переміщених осіб і це стає в нагоді при призначенні житлових субсидій.

Члени Комітету також відвідали селище Верхньоторецьке Донецької області, що знаходиться на лінії розмежування - це за один кілометр від зони бойових дій. Сергій Каплін відзначив, що в особистому спілкуванні з місцевою владою, громадою більш гостро відчуваються справжні потреби та біди цих людей.

Біди дітей, їх тяжке дитинство поруч з розривами снарядів, смертями близьких та друзів не залишить байдужими нікого. Посмішки з'явилися при відвіданні  дитячого навчального закладу № 1 «Топольок». Радість дітей від доброго ставлення вихователів та гостей, які завітали до них, була непідробною.

Всі учасники робочої поїздки погодилися з тим, що слід попіклуватися про новітнє оновлення школи, в якій навчаються понад 100 дітей. Крім того, під час спілкування з місцевим населенням Сергій Каплін отримав чимало звернень про надання допомоги у вирішенні найболючіших питань.

За наслідками поїздки члени Комітету обговорили з представниками місцевих органів влади план роботи на найближчий час щодо підтримки східних територій України та їх оновлення.