Сергій Каплін провів зустріч з представниками місії Світового банку в Україні з приводу подальшого реформування системи пенсійного забезпечення

26 червня 2018, 17:49

05 квітня 2018 року Перший заступник голови Комітету Сергій Каплін разом із представниками місії Світового банку з питань пенсійної реформи обговорили питання обчислення пенсій колишнім військовослужбовцям та їх подальшої індексації.

Сергій Каплін зазначив, що військові пенсіонери є найбільш активною спільнотою серед пенсіонерів, яка висловлює чітку позицію щодо необхідності дотримання норм законодавства в частині здійснення перерахунків раніше призначених пенсій у зв’язку із зростанням грошового забезпечення.

Проведений Урядом в цьому році перерахунок пенсій не задовольнив в повній мірі військових пенсіонерів, які очікують суттєвого підвищення пенсій, і тому не знімає соціальної напруги.

На думку Сергія Капліна, слід розробити новий порядок розрахунку пенсій для тих військових, які приймали безпосередню участь у бойових діях та антитерористичній операції: «Ми повинні захистити тих людей, які захищали і сьогодні захищають нас».

Під час зустрічі представники Світового банку також порушили питання запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування, зазначивши про необхідність проведення роз’яснювальної роботи щодо перспектив такого механізму пенсійних накопичень.