Перший заступник голови Комітету Каплін С.М. зустрівся з делегацією Парламентської групи дружби «Іран-Україна» Меджлісу Ісламської Ради Ірану

12 липня 2018, 10:00

10 липня 2018 року Перший заступник голови Комітету Сергій Каплін провів зустріч з делегацією Парламентської групи дружби Ісламської Республіки Іран-Україна Меджлісу Ісламської Ради Ірану, на чолі з її головою Салманом Ходададі, який є Керівником комісії Меджлісу з соціальних питань, депутатом від провінції Східний Азербайджан.

Від Ісламської Республіки Іран також були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол ? Мохаммад Бехешті-Монфаред, депутат від провінції Ардебіль ? Башір Халегі, депутат від  провінції Східний Азербайджан ? Масуме Агапур Алішахі, депутат від  провінції Занджан ? Ахмад Бігделі та інші члени делегації.

В ході зустрічі було обговорено плани майбутньої співпраці парламентів обох країн, налагодження економічних відносин, наміри розвитку в Україні сількогосподарської діяльності, фармацевтичного та готельно-ресторанного бізнесу, що в свою чергу дасть змогу створити в Україні нові робочі місця.

Колеги з Меджлісу Ісламської Республіки Іран також цікавились законодавством України про працю, пенсійне забезпечення,  законодавством в сфері соціального страхування, соціального захисту жінок, врегулювання на законодавчому рівні прав жінок-домогосподарок, осіб з інвалідністю тощо.

В свою чергу, очільник Комітету Сергій Каплін порушив питання щодо діяльності в Ісламській Республіці Іран державних органів влади, які займаються питаннями ветеранів війни та їх сімей.

За результатами зустрічі сторони домовилися обмінятися законодавчими актами в сфері соціального страхування.