13 липня 2018 року відбулась робоча зустріч Першого заступника голови Комітету Капліна С.М. з приводу обговорення проблемних питань пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців та осіб, які проходили службу в органах внутрішніх справ

16 липня 2018, 13:41

 

Народні депутати України - члени Комітету обговорили з представниками центральних органів виконавчої влади, Пенсійного фонду України, профспілок і громадських організацій військовослужбовців питання обчислення та перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Сергій Каплін зазначив, що військові пенсіонери є найбільш активною спільнотою серед пенсіонерів, яка вже багато домоглась в частині здійснення перерахунків раніше призначених пенсій. Зокрема, військовим пенсіонерам            з 01 січня 2018 року поступово проводиться перерахунок у зв’язку із зростанням грошового забезпечення. Однак, у пенсійному забезпеченні колишніх військових залишаються невирішені питання.

На проблемах питаннях пенсійної реформи зосередила увагу у своєму виступі народний депутат України – член Комітету Королевська Н.Ю.  

Представники громадських організацій військових пенсіонерів висловили чітку позицію щодо необхідності дотримання норм законодавства в частині здійснення перерахунків пенсій та зауважили, що і надалі будуть вимагати безумовного виконання рішень судів, які стосуються пенсійного забезпечення.