Комітет рекомендував Парламенту прийняти за основу законопроект, який змінить порядок покриття витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, для підприємств зони відчуження

05 вересня 2018, 18:30

05 вересня 2018 року народні депутати України – члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянули проект Закону України про внесення змін до пункту 2 Розділу ХV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій (реєстр. № 8377-1 доопрацьований), поданий народними депутатами України Капліним С.М., Королевською Н.Ю., Дроздиком О.В., Драюком С.Є. та Солодом Ю.В.

Представляючи законопроект, один з його авторів народний депутат України Королевська Н.Ю. зазначила, що законодавча ініціатива дозволить звільнити підприємства та організації від обов’язку відшкодовувати Пенсійному фонду фактичні витрати на виплату і доставку пенсій за віком на пільгових умовах, призначених особам, які були безпосередньо зайняті повний робочий день у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення.

Покриття витрат на виплату і доставку пільгових пенсій зазначених осіб до набуття ними права на пенсію за віком здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України.

Крім того, пропонується запровадити механізм розстрочення заборгованості підприємств та організацій з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, за заявою страхувальника на 60 календарних місяців.

За результатами розгляду члени Комітету одноголосно підтримали та рекомендували Парламенту прийняти законопроект за основу.