Комітет рекомендував Парламенту прийняти за основу проект Постанови Верховної Ради України про забезпечення відшкодування пенсіонерам втрат у зв’язку із затримкою виплати пенсій

06 вересня 2018, 17:48

5 вересня 2018 року народні депутати України – члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянули проект Постанови Верховної Ради України про забезпечення відшкодування пенсіонерам втрат у зв’язку із затримкою виплати пенсій (реєстр. № 9007), поданий народним депутатом України Капліним С. М.

Проектом акта пропонується Кабінету Міністрів України розробити і затвердити Порядок відшкодування пенсіонерам втрат у зв’язку із затримкою виплати пенсій, який включатиме порядок відшкодування витрат на лікарські засоби, порядок звільнення від сплати неустойки, процентної ставки, інших платежів, які застосовуються чи стягуються при невиконанні зобов’язання за договором про споживчий кредит. Також пропонується протягом трьох місяців з дня затвердження зазначеного Порядку забезпечити відшкодування пенсіонерам втрат у зв’язку із затримкою виплати пенсій.

Перший заступник голови Комітету Сергій Каплін зазначив, що прийняття проекту Постанови сприятиме відновленню порушених прав пенсіонерів.

За результатами розгляду народні депутати України - члени Комітету більшістю голосів підтримали та рекомендували Парламенту прийняти проект Постанови за основу і в цілому.