Комітет рекомендував парламенту підтримати законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном

18 жовтня 2018, 12:57


Вчора, 17 жовтня 2018 року Комітет розглянув підготовлений на повторне друге читання законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (реєстр. №6275-Д).

Реалізація положень законопроекту спрямована на недопущення потрапляння людей у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

Зокрема, у законопроекті закріплено положення щодо контролю з боку держави за діяльністю суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, а також встановлення фінансової і адміністративної відповідальності за порушення ними вимог ліцензійних умов або за надання послуг з працевлаштування за кордоном без відповідної ліцензії чи необхідної реєстрації.

Крім того, законопроект містить положення щодо вжиття центральними органам виконавчої влади заходів, спрямованих на уникнення ризиків потрапляння осіб у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

За результатами обговорення законопроекту Комітет прийняв рішення схвалити текст порівняльної таблиці з пропозиціями і поправками народних депутатів України та рекомендував парламенту прийняти його у повторному другому читанні та в цілому як Закон.