Секретар Комітету, Голова підкомітету Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталія Веселова провела особистий прийом громадян

06 листопада 2018, 10:50

5 листопада секретар Комітету, голова підкомітету Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталія Веселова у приймальні Верховної Ради України прийняла 24 відвідувачів – жителів Вінницької, Донецької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Сумської, Херсонської, Чернівецької областей та м. Києва. До народного депутата України звернулися пенсіонери, ветерани праці, діти війни, особи з інвалідністю, особи, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Під час особистого прийому відвідувачі порушили 42 питання. Серед них переважали питання соціальної політики та соціального захисту населення, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації, праці і заробітної плати, аграрної політики і земельних відносин, житлової політики, діяльності органів місцевого самоврядування.

Одними з головних питань, які порушувались громадянами, були питання пенсійного забезпечення, зокрема, припинення виплати пенсій або тривалих затримок їх виплати внутрішньо переміщеним особам. На особистому прийомі також розглядалось питання проведення перерахунків пенсій державним службовцям, які не підвищувались протягом 10 років. Крім того, пенсіонери наголошували на необхідності підвищення рівня пенсій для тих осіб, які мають 40 і більше років страхового стажу тощо.